Продадоха уникалното Lamborghini на рок легендата Род Стюарт СНИМКИ

  • 25.02.2021 9:50 /
  • 2115 /
  • 0
Продадоха уникалното Lamborghini на рок легендата Род Стюарт СНИМКИ

В Париж на аукцион, проведен от RM Sotheby’s, е бил продаден рядък Lamborghini Countach LP400, произведен през 1977 година. За него са платени 944 хиляди долара и това е рекордна сума за легендарния суперавтомобил на Lamborghini.

Тази висока сума се дължи на два фактора. Първо, това е наистина рядък модел - от първата серия на колата са произведени само 157 екземпляра.

Сред особеностите на автомобила е уникален перископ на покрива, предназначен да подобри гледката от огледалото за обратно виждане на салона. Lamborghini Countach LP400 е оборудван с четирилитров V12 двигател и е способен да ускори от 0 до 100 км / ч за 5 секунди и да достигне 290 км / ч.

На второ място, тази конкретна кола има интересна история. Суперавтомобилът Lamborghini е построен по поръчка на известния британски рокер Род Стюарт. Певецът го обичал толкова много, че дори бил с него на турнета в САЩ и Австралия.

Мистър Бийн продава любимия си Mercedes-Benz СНИМКИ

Въпреки това, през 2002 г. Род Стюарт продал колата и новият собственик решил да й направи тунинг. Колата е пребоядисана, добавен е обвес и са извършени още някои промени. Освен това воланът е преместен от дясната в лявата част на салона.

Силвестър Сталоун продава уникалната си всъдеходна лимузина ВИДЕО

През 2013 г. автомобилът отново е сменил собственика си и той го е възстановил в оригиналното му състояние с помощта на специалисти от Lamborghini. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ