Продадоха смачкан до неузнаваемост Jaguar за цяло състояние СНИМКИ

  • 01.06.2021 8:44 /
  • 1362 /
  • 1
Продадоха смачкан до неузнаваемост Jaguar за цяло състояние СНИМКИ

През септември 1996 година на мокър път в Източен Йоркшир (Великобритания) този много рядък Jaguar XK150 S 3.8 Drophead Coupe поднася, забива се в дърво и се смачква почти до неузнаваемост. 

Собственикът е останал жив и е закарал останките на автомобила с паяк до своя гараж, където спортната кола събирала прах цели 25 години. След това собственикът ѝ починал и имуществото му трябвало да бъде разпродадено. 

Докато колата е стояла в гаража, тя е била покрита с гъст слой прах и паяжини. Новите собственици искали да ѝ вземат поне някакви пари и неочаквано за тях смачканият почти до неузнаваемост Jag бил продаден на търг на Bonhams за рекордната сума от 10 000 британски лири. 

При това автомобилът не само, че е изглеждал ужасно, но е бил и в абсолютно неработещо състояние. 

Ето така е изглеждал автомобила при продажбата. 

Въпреки това, даденият образец на спортната кола от 60-те години на миналия век се среща изключително рядко и много се цени сред колекционерите. 

Робърт Хабард, шефът на аукционната къща Bonhams MPH, обясни на учудените журналисти, че купувачът не е сбъркал: след пълното възстановяване на Ягуара той може да струва между 200 и 250 хиляди британски лири. 

Някога колата е изглеждала така.

Достатъчно е това, че колата е с оригиналната тапицерия и двигател, който, все пак, малко ще трябва да се ремонтира, защото не е бил стартиран в течение на 25 години. 

Вярно е, че в резултат на катастрофата доста неща са счупени, но резервни части не е толкова трудно да се намерят. 

Версията 3.8 S се е произвеждала в периода 1959-1960 година. Произведени са общо 282 автомобила. Само 69 от тях са купе Drophead с десен волан, какъвто е и продаденият автомобил. 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Охридски
    01.06.2021 20:33
    Ако беше Мосвич щеше да струва двойно повече........????