Показаха най-запазения Москвич ВИДЕО

  • 20.02.2020 8:00 /
  • 4492 /
  • 0
Показаха най-запазения Москвич ВИДЕО

Уникален Москвич комби модел 424 реставрира собственикът му Николай Маринов от търновското село Дичин. Колата е произведена през далечната 1964 г., в бившия СССР, а от модела има само 5 000 бройки, които обаче не са се продавали на честни лица заради забрана на тогавашните власти.

Маринов опитвал да купи Москвич-а, които е в отлично състояние и е едва на 59 хил. км., цели 6 години. Оказало се, че колата е спряна от движение в средата на 80-те години на миналия век и оттогава е съхранявана в… селски плевник, пише "Болярски новини".

Николай Маринов, който е таксиметров шофьор, видял съвсем случайно на снимка в интернет колата, много я харесал и изчел всичко за нея. Направило му впечатление, че автомобилът е със стария си номер и регистрация от Велико Търново.

Показал фотографията на баща си, а той заявил, че познава собственикът й – негова съученичка от село Водолей. В крайна сметка Николай успял да я закупи, реставрирал я в продължение на няколко месеца и дори я пуснал в движение.

Сега Москвич-а е една от атракциите в региона. Нещо повече – предложили му да е продаде за 12 000 лв., но той упорито отказва.

КОМЕНТИРАЙ