Ъпгрейд за износ: 4 съветски коли, модернизирани за западния пазар СНИМКИ

 • 21.04.2022 12:50 /
 • 23839 /
 • 3
Ъпгрейд за износ: 4 съветски коли, модернизирани за западния пазар СНИМКИ

Съветската автомобилна индустрия активно е работела не само за вътрешния пазар, но и за чуждестранните пазари. Въпреки това изнасяните автомобили и тези, продавани в СССР, меко казано се различавали.

А причината за това е защото преди това те са били ъпгрейдвани, за да отговарят на местните стандарти. Днес ще ви запознаем със съветските автомобили, които са претърпели някои промени, за да бъдат продавани на западния пазар.

1. Москвич-407

Един от най-ранните примери за модернизация на съветски автомобил за износ. Това е било извършвано от белгийският вносител Scaldia Volga. Например, те модернизират дизайна на Москвич, като добавят хромирани джанти и гуми с бяла ивица. По-късно се стига и до двигателя: под капака на съветския автомобил е монтиран дизелов мотор Perkins.

2. ГАЗ-21

Легендарната съветска Волга от конкретния модел също претърпява външни и вътрешни модификации за експортни продажби. Например първоначалният двигател е заменен с дизелови двигатели Peugeot и Perkins.

Продават на търг Cadillac Fleetwood на легендарния Елвис Пресли СНИМКИ

Моторите не добавят мощност, но са много по-икономични от съветския бензинов двигател. Дизайнът на ГАЗ-21 също претърпява някои промени, за да съответства на тогавашната представа на Запада за външния вид на автомобила. Най-яркият елемент на тази модернизация може да се счита добавянето на хром в долната част.

3. Москвич-412

Обновлението на Москвич-412, който до известна степен е остарял за европейците, е предприето от няколко вносители едновременно, като например финландската компания "Конела".

Ето какво представлява редкият пикап Toyota SR-5 от "Завръщане в бъдещето" СНИМКИ

Колкото и да е странно, фирмата решава да използва в преработката елементи, които поразително приличат на тези на Жигули, като например брони, дръжки на вратите. Но явно промените са се приели добре и западният клиент е бил доволен.

4. УАЗ

Съветските автомобили УАЗ в миналото е било опитвано да бъдат продавани в Америка, но това не се е случило. Така например италианският вносител на високопроходимите автомобили, компанията Martorelli, предлага своя версия на машината и се работи на всички нива. Съветският автомобил е оборудван с по-съвременни двигатели, подвижен твърд покрив, подобрени джанти и дори нова боя.

 /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Да бе да
  22.04.2022 7:58
  Браво на СССР те са също като БАН за дългият си живот нашите изобретиха само един чушкопек а онези нищо на квадрат,като видиш творенията сам може да си направиш заключение.........????
 • hitiyo
  23.04.2022 13:59
  Смях
 • Топчо
  25.04.2022 17:22
  Много гръмко заглавие а нищо не казвате в статията,поне една снимка на модернизиран автомобил да бяхте сложили.