Откриха колекция от над 100 класически коли директно на улицата в гадно гето

  • 18.10.2022 8:17 /
  • 1547 /
  • 0
Откриха колекция от над 100 класически коли директно на улицата в гадно гето

Във Великобритания двама жители на Алум Рок, едно от най-бедните и криминогенни предградия на Бирмингам, имат доста необичайно за тази местност хоби - те колекционират класически автомобили. При това колекцията им е доста голяма. Затова на тях и се е наложило да уговарят своите съседи да им разрешат да паркират колите си около домовете им. 

Сега почти всяка една улица е блокирана от Rolls-Royce, Bentley и Porsche. В един момент на мъжете дори се наложило да плащат данък в размер на 600 британски лири, за да им разрешат властите да оставят автомобилите си на улицата. 

Затова собствениците на колекцията се принудили да помолят за помощ своите съседи. 

Въпреки това, че много от съседите са разрешили на мъжете да паркират колите си пред домовете им, много от екземплярите от колекцията продължават да са паркирани директно на улицата. 

При това в колекцията присъстват доста редки автомобили, като Bentley 50-те години на миналия век и рядък Mercedes 600 Pullman от 1961 година.

Според някои изчисления, колекцията наброява над 100 коли. 

Районът, в който живеят автомобилните фенове, има славата на един от най-неблагополучните в цяла Великобритания, а и самите собственици го наричат "британско гето". Въпреки това те продължават да купуват редки автомобили и да ги паркират на улицата. Единият от собствениците си признава, че не се притеснява, че някой може да открадне някоя кола.  

Другият пък казва, че с приятеля си нямат големи банкови сметки, а си изкарват хляба с продажбата на нови и препродажбата на редки автомобили. Наскоро те са успели да купят две лимузини Rolls Royces Silver Spirit, които, вероятно, са били собственост на британското кралско семейство. 

Автомобилите са стрували 70 000 британски лири, но тяхната стойност в бъдеще може да надмине 200 000 британски лири. 

Класическите автомобили винаги са били оценявани високо. При това по време на търговете често се продават не отделни коли, а цели колекции. Например, миналия септември мебелен магнат обяви за продажба колекцията си от 120 ексклузивни автомобила, чиято стойност възлиза на около 20 милиона долара. 

КОМЕНТИРАЙ