Откриха рядка кола, престояла 60 години на улицата (СНИМКИ)

 • 10.04.2019 9:20 /
 • 10263 /
 • 4
Откриха рядка кола, престояла 60 години на улицата (СНИМКИ)

Автомобилите съветско производство пуснати преди повече от 50 години и намиращи се в частна собственост вече не са толкова много. И особено машините в добро състояние. Един от тези редки автомобили е открит наскоро близо до Крим, в едно от частните стопанства. Тази кола - съветската лимузина ЗиС-110, е произведена през 1953 година. Машината е престояла в градината без да се движи около шест десетилетия, което се потвърждава от обясненията на жителите и одометъра.

Външното състояние на лимузината от времето на Съветския съюз може да се приеме като сравнително добро, като това се отнася най-вече за корпуса. Най-вероятно за това е способствал мекият южен климат, иначе състоянието му щеше да е много по-лошо. 

Ето как се продава Жигули за 8 хиляди долара! (СНИМКИ)

На фотографиите можете да видите, че колата е покрита с плесен и мъх. В допълнение, дефектите по боята са ясно видими, както и пораженията на корозията. Заслужава да се отбележи, че частите, покрити с хром, са се запазили почти перфектно. Много други части на колата също имат доста приемливо състояние.

Превърнаха ръждясала Волга в мечта за колекционерите и феновете (СНИМКИ/ВИДЕО)

В салона на автомобила ЗиС-110 картината, обаче, не е толкова розова. Вътре всичко мирише и е покрито с мухъл, предният панел е изгорял, навсякъде има следи от влага. Също така, оригиналния модел на радиоприемника е откраднат от колата. Но за сметка на това пък стъклената преграда между седалката на водача и задния ред остава непокътната и в работно състояние.

Голяма изненада представлява показателят за пробег на съветската лимузина. Съдейки по показанията на устройствата, рядката кола е изминала само 12 хиляди километра. Автомобилът е бил пуснат за продажба в интернет и само за един ден ЗиС е намерил нов собственик. Сумата на сделката не е обявена.

Най-вероятно сега колата я чака дълъг период на ремонт и възстановяване. Интересно би било след това да се види възстановения автомобил в движение. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • ЗИС
  10.04.2019 11:13
  ЗАВОД ИМЕНИ СТАЛИНА . ЗИС а Е ЗДРАВ ЗАЩОТО Е ПРАВЕН СЪС СТОМАНА ОТ НЕМСКИ КАСКИ ОТ ВСВ.
 • мустафата от елхово
  10.04.2019 18:34
  Баси глупостите...немски каски...промит селски мозък... Колата е правена с хубави материали, за това се е запазила толкова. Например един москвич Алеко, оставен в градина за 10 години щеше да стане на 100 кг ръжда.
 • нАКа-47
  12.04.2019 9:15
  Сега разбирам защо потин анексира Крим. :)
 • Anonimus
  16.04.2019 5:51
  Мустафа, много си тъп ! Затова ви викат "тия с четвъртитите глави". Прав е ЗИС !!! След войната тъпите ватенки не са имали материали и са претопявали каските. Да не говорим пък, че там всичко са крали като модели от американците ! Тоя ЗИС е краден от Packard Super Eight ! Има интернет, чети !!!