Откриха капсула на времето - съветско ремарке палатка Скиф ВИДЕО

 • 27.07.2021 8:34 /
 • 5464 /
 • 3
Откриха капсула на времето - съветско ремарке палатка Скиф ВИДЕО

Чисто ново ремарке палатка съветско производство Скиф-2М е открито от блогъра Roma Urraco. Гаражната находка датира от 1991 година - става дума за много модерна за времето си версия. 

С производството на Скиф пт 1975 година се занимава уралското производствено обединение "Искра". Днес с кемпъри и автомобилни домове никой не може да учудиш, но в онези времена компактният дом на колела е бил истински разкош и мечта на автомобилните туристи, впрочем, въпросните ремаркета палатки и в момента са доста актуални сред автолюбителите. 

Скиф-М е доста рационално устроен - при цялата си компактност, в разгърнат вариант той е доста просторен и побира трима възрастни и четири деца. 

Суперкомфорт, естествено, не трябва да се очаква, но местата за нощува са си напълно сносни, дори има маса, на която туристите могат да се хранят. 

Ремаркето палатка се разпъва доста лесно - в резултат се получава жилищен модул от 6 квадратни метра. 

Скиф идва с 10-инчови джанти от инвалидна мототехника. Има и пълноценна резервна гума. 

Според инструкциите, ремаркето може да се експлоатира с всеки един автомобил. 

Най-интересното относно открития екземпляр е, че той е разпъван само 4 пъти. Той е в изключително добро състояние, а детайлите за скрепване дори са опаковани с намаслена хартия. 

Навремето "легендата на съветските автомобилни туристи" е струвала доста - 1250 рубли, като втора ръка е стигала и до 2000, колкото е струвал поддържан автомобил. 

В момента цената на подобно съоръжение възлиза на 1.5-2 хиляди долара. 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • FireBG
  27.07.2021 12:59
  пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/
 • Penka69
  28.07.2021 6:45
  На този сайт бързо ще намерите жена за секс! -> gg.gg/x3000
 • до Харвардските Умници
  28.07.2021 8:31
  А бе тъпанари какъв секс какви пожарни касети,та нема не прочетохте какво пише горе за това велико Съветско изобретение,толкова е запазено че ги е страх да го барнат от опасността да гръмне,че ще завали като сняг от парчетата и осколки със печат ''made in USSR''......????