Nissan показа на ВИДЕО заводската реставрация на Skyline GT-R R32

  • 14.03.2021 10:20 /
  • 737 /
  • 0
Nissan показа на ВИДЕО заводската реставрация на Skyline GT-R R32

Nissan Motor е започнала да предлага анонсираната още през декември услуга за заводско възстановяване на спортни автомобили Skyline GT-R от поколения R32 (1989-1993), R33 (1993-1998) и R34 (1998-2001). Компанията е показала процеса на възстановяване на видео, използвайки като пример купето R32.

Реставрацията на автомобила се извършва от NISMO - спортното подразделение на Nissan. То осигурява безпрецедентно високо качество на възстановяване на машини по заводски чертежи до състояние, близко до идеалното. Говорим както за външния вид, така и за двигателите.

Специалистите от NISMO са разглобили спортния автомобил, като панелите на корпуса се проверяват не само на око, но и за съответствие с параметрите с помощта на математически модели - за идентифициране на отклонения от заводското състояние. Ако се изисква подмяна, NISMO ще използва само резервни части с индивидуални ID-номера.

Корпусът се грундира отново и се боядисва и затова след като приключи цялата работа, изглежда сякаш колата току-що е слязла от конвейера.

Ето как изглежда перфектно запазен 33-годишен Nissan 300ZX СНИМКИ

Двигателят също се възстановява до заводските характеристики. След сглобяването се проверява на стенда: всички параметри трябва да съответстват на декларираните стойности. Окачването и интериорът също са внимателно обновени.

Общо има четири етапа:

- отстраняване на неизправности и възстановяване на каросерията;

- отстраняване на неизправности, проверка и ремонт на агрегатите, основен ремонт на двигателя, ако е необходимо;

- проверка и почистване на салона, възстановяване на пластмасови части, подмяна на прекомерно износените елементи;

- Сглобяване на автомобила и проверка на неговите характеристики на динамометър и състезателна писта с професионален изпитател на NISMO зад волана.

Новият Nissan Pathfinder: Страхотен дизайн и просторен салон СНИМКИ

В допълнение към реставрацията, компанията предлага и фирмен тунинг. По-специално, мощността на 2.6-литровия двигател RB26, инсталиран на същия R32, може да бъде увеличена до 500 к.с.

Цената не е назована. Зависи от състоянието на всеки конкретен екземпляр. В същото време представители на NISMO са заявили пред The Drive, че подобно възстановяване на R32 ще струва 45 милиона йени (около 350 хил. евро). /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ