Невероятната история на единствения Chevrolet Corvette в СССР СНИМКИ

  • 08.10.2020 10:20 /
  • 3171 /
  • 1
Невероятната история на единствения Chevrolet Corvette в СССР СНИМКИ

Трудно е да се повярва, но по пътищата на СССР се е движил Chevrolet Corvette от 1957 година. Американският спортен автомобил дори е оцелял до наши дни, но през лятото на тази година е бил разбит в катастрофа, съобщават световните издания.

Като цяло внесените спортни автомобили и луксозни коли най-често се озовават в Съветския съюз или като подаръци за лидерите, или като образци за изучаване на най-добрите технологии. В случая с Corvette това най-вероятно е бил вторият вариант, тъй като моделът от 1957 г. е оборудван с иновативно впръскване на гориво.

Според информацията, 4,6-литровият инжекцион V8 не издържа дълго на съветско гориво и излиза от строя. Колата е закупена от известния московски каскадьор Александър Микулин (той изпълнява каскади във филмите "Пазете се от автомобила" и "Приключенията на италианците в Русия").

Оригиналният двигател бил заменен от 5,5-литров V8 от "Чайка" - просто нямало друг вариант. Този двигател се оказал не толкова мощен (195 к.с. срещу 283 к.с. при оригиналната "осмица") и по-голям - трябвало да се преправя капака.

Вижте как изглежда Chevrolet Corvette с пробег от половин милион километра (СНИМКИ/ВИДЕО)

Chevrolet Corvette непрекъснато бил променян - така през 1981 г. той участвал във филма "Отпуска за собствена сметка" с нов капак и ярки цветове.

Удивително е, че при активната експлоатация на Chevrolet Corvette от 1957 г. той е оцелял и до днес и е напълно възможно автомобилът да бъде възстановен след инцидента. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • петар
    15.10.2020 8:10
    За разлика от съвременните корвети които са греда от всякъде.Вървете да ги видите колко струват по автокъщите