Най-красивата кола в историята на Isuzu СНИМКИ

  • 17.08.2019 9:20 /
  • 9788 /
  • 0
Най-красивата кола в историята на Isuzu СНИМКИ

Сега добре познаваме марката Isuzu, като производител на всъдеходи, пикапи и търговски превозни средства. Но в миналото японската компания е произвеждала и страхотни спортни автомобили! Такива като Isuzu Coupe 117.

Този модел се произвежда от края на 60-те години на миналия век, а самият маестро Джорджето Джуджаро работи върху неговия дизайн. И благодарение на факта, че пускането на спортното купе е продължило 13 години, от 1968 до 1981 г., колата става доста масова. И сега това е едно от достъпните купета с автор Джуджаро. Определено, Isuzu 117 изглежда елегантен и отличителен и не е много скъп.

Вижте как изглежда Toyota с пробег от 1,6 милиона километра (СНИМКИ/ВИДЕО)

Например, даденият екземпляр на Isuzu 117 от 1979 г. (вече рестайлирана версия) в отлично състояние се продава в eBay с начална цена от 2 550 долара. По време на наддаването, обаче, цената вече се е увеличила до 6 900 долара и вероятно още ще се повиши. Впрочем, това не е висока цена за класическото японско купе, което е в много добро и най-важното - оригинално състояние.

Тази огромна колекция от японски автомобили ще ви изуми! (СНИМКИ)

Isuzu 117 е оборудван през годините с множество двигатели и скоростни кутии, от които да избирате. Под капака на този автомобил специално се намира  1.8 бензинов двигател с два разпределителни вала и разпределено впръскване (вместо карбуратора), а скоростната кутия е 5-степенна ръчна. Интересно е също да се отбележи, че Isuzu 117 се счита за първия автомобил в света с дизелов двигател! /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ