Намериха в гараж почти новата Лада на директора на съветски автозавод ВИДЕО

  • 05.06.2020 9:20 /
  • 3029 /
  • 1
Намериха в гараж почти новата Лада на директора на съветски автозавод ВИДЕО

Блогърът Roma-Urraco е публикувал в своя канал в YouTube видео, в коeто показва открития от него в Запорожие в Украйна автомобил ВАЗ-2109 от 1990 г. в перфектно състояние. Автомобилът е запазен почти нов - пробегът му е само 1150 километра. Той е принадлежал на техническия директор на автомобилния завод в Запорожие.

Съветската „деветка“ от първо поколение с удължено крило и цвят „мокър асфалт“, собственост на техническия директор на съветския АвтоЗАЗ, се намира в отлично състояние. Както вече споменахме, автомобилът е успял да измине малко над 1000 километра от Толяти до района на Запорожие, след което през цялото време бил държан в топъл гараж.

Капсула на времето: Откриха култов мотоциклет Jawa без пробег ВИДЕО

ВАЗ-2109 във версия “Лукс” се отличава с мека велурена тапицерия на седалките и вътрешните вложки на вратите, както и допълнителна шумоизолация. Освен това в колата е инсталирано съветското радио "Урал", а в багажника блогърът е открил недокосната резервна гума.

Под капака на "деветката" се намира най-мощният по това време 1,5-литров двигател с мощност от 72 конски сили. Агрегатът работи заедно с петстепенна скоростна кутия. Всички елементи на окачването също са в перфектно състояние, така че 30-годишната кола се явява истинска „капсула на времето“. 

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Пешо
    05.06.2020 15:47
    Какво "откритие" направо ще припадна от вълнение.