Най-старият автомобил в света премина успешно технически преглед СНИМКИ

 • 29.04.2023 9:50 /
 • 10309 /
 • 2
Най-старият автомобил в света премина успешно технически преглед СНИМКИ

В германския град Айнбек ретро автомобилът Benz Victoria от 1894 година е преминал проверката на немската техническа инспекция TUV, чиито изисквания се считат за едни от най-строгите в света.

Това е най-старият автомобил в света, който има номера и е допуснат до обществените пътища, съобщава Deutsche Welle.

Старият Benz Victoria на собствен ход е достигнал до сервиза, където е извършен техническият преглед. Собственикът на 130-годишния автомобил, 86-годишният Карл-Хайнц Рекопф, се е облякъл по модата от края на 19 век.

Специалистите са проверили внимателно Benz Victoria и не са открили никакви повреди, освен че прахът от агрегатите трябвало да бъде премахнат. Разрешението за експлоатация на машината е удължено за още 2 години.

Вижте какви са били автомобилите и пътищата преди 100 години ВИДЕО

Разбира се, Benz Victoria не отговаря на съвременните стандарти, но е напълно изправен, което означава, че може да се използва по обществени пътища, но с редица ограничения.

По-специално, поради ниската скорост на Benz Victoria, той не може да се движи по аутобаните, а остарялото осветително оборудване не му позволява да излиза на пътя през нощта. Колата няма мигачи, така че се налага да се показва посоката на движение със специално знаменце.

Намериха Lexus LS с удивителен пробег от над милион километра, вижте как изглежда СНИМКИ

Benz Victoria 1894 е оборудван с двигател с мощност 6 к.с. с. и 2-степенна механична скоростна кутия. Развива 29 км/ч и изразходва 20 литра гориво на 100 км.

Домът на 130-годишния автомобил се намира в музея на Айнбек, като за състоянието на "ветерана" се следи отблизо. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Механика
  29.04.2023 17:07
  Най добрите автомобили са немските
 • Петров
  30.04.2023 6:08
  Като "Москвич" 2023 г.