Най-мощната и бърза Лада се оказа, че е в Маями ВИДЕО

  • 18.11.2021 12:50 /
  • 11458 /
  • 0
Най-мощната и бърза Лада се оказа, че е в Маями ВИДЕО

Канал в YouTube разказва за най-бързата Лада в Маями, но авторите предполагат, че енапълно възможно това да е и най-бързият екземпляр от марката в света.

Собственикът на автомобила, Стив, роден в Унгария, е взел за основа модификация на ВАЗ-2107 от завода за спортни автомобили във Вилнюс (VFTS) с двоен карбуратор Weber и предпазна клетка. От автомобила обаче не е останало почти нищо, освен каросерията и рамата.

"Седмицата" от 1988 г. се задвижва от двигател 2JZ от Toyota Supra с компресор Garret, който има мощност от 565 к.с.

За да се монтира двигателят, панелът е изрязан, тъй като в противен случай агрегатът на Supra просто не би се вмъкнал под капака. Автомобилът на Стив е оборудван със скоростна кутия от Nissan 350Z, мост от Ford Mustang и персонализиран карданен вал.

Каква е разликата между "Жигули" и "Лада"

Като гориво се използва етанол (Е-85). Капаците на двигателя и багажника са изработени от фибростъкло, а прозорците - от акрилна смола (плексиглас).

Тъй като двигателят е преместен към салона, положението на педалите и седалките е променено. Освен това двигателят се стартира с бутон. Естествено има пожарогасителна система.

Продава се рядка "Калина", която бе смятана за най-бързата Лада СНИМКИ

Теглото на автомобила не превишава един тон, така че поради толкова голямото съотношение мощност/тегло е невъзможно да се измери ускорение до 100 км/ч без специални мерки: гумите ще буксуват. Приблизителното време е 2,5 секунди. Автомобилът се движи толкова бързо, че чистачките на предното стъкло се изправят. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ