Мъж си купи автомобил, върху който е оставил бележка преди 14 години СНИМКИ

  • 31.07.2021 11:50 /
  • 11773 /
  • 0
Мъж си купи автомобил, върху който е оставил бележка преди 14 години СНИМКИ

Заради страстта си към автомобил Pontiac 6000 SE AWD от 1990 г., който често стоял на паркинга на университет, един млад мъж смело оставил бележка, в която предлагал да го купи. Четиринадесет години по-късно той е получил неочакван отговор!

Разгледайте този Pontiac 6000 SE AWD от 1990 г., който в момента е собственост на Джон Саймънс. Да, навремето Pontiac произвел седан със задвижване на четирите колела. Всъщност това е единственият седан с пълно задвижване, който може да се купи от която и да е марка на General Motors до 2000 г., и се среща доста рядко на улицата.

Това беше и краят на една епоха, като традиционният квадратен детройтски стил навлезе в началото на 90-те години на фона на заоблените европейски модели като Ford Taurus и преработения Grand Prix на Pontiac. 1991 г. е последната година за модела 6000.

"Любовта ми към Pontiac започна, когато бях на пет години", казва Саймънс. "Баба ми и дядо ми купиха чисто нов Pontiac Bonneville SSEi през 1992 г. Обожавах тази кола; имаше достатъчно бутони и електронни джаджи, за да завладее всяко любознателно дете. Когато навърших 16 години, получих този автомобил като подарък; оттогава с удоволствие научавам все повече за Pontiac."

Продава се рядка лимузина, създадена за министър на отбраната на СССР СНИМКИ

Затова, когато видял този 6000 SE AWD, паркиран в колежа на Централния Вашингтонски университет в Еленсбърг, щата Вашингтон, той бил толкова впечатлен, че написал на собственика бележка, възхваляваща автомобила.

В написаното той оставил също така имейл адреса си с молба собственикът да се свърже с него, ако някога поиска да продаде автомобила. Това се случило през септември 2007 г.

Минават почти 14 години, докато един ден Саймънс получава съобщение за автомобила. Бележката очевидно е имала значение за собственика на Pontiac Дийн Рос старши, защото той я пази до смъртта си през март 2021 г. на 97-годишна възраст. Синът и внукът на Рос намират бележката и се свързват със Саймънс.

Революция на пазара: Ето какъв беше първият кросоувър в света ВИДЕО

В момента километражът на 6000 SE AWD показва 107 000 км, като колата се намира в отлично състояние. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ