Музеят на Mercedes продава уникален седан на 37 години със заводска гаранция

  • 23.09.2019 10:00 /
  • 1515 /
  • 0
Музеят на Mercedes продава уникален седан на 37 години със заводска гаранция

Музеят на Mercedes-Benz е готов да се раздели с един от своите експонати. 

За S-Class от 1982 година в идеално състояние се търсят 47 890 евро - примерно толкова струва в Германия чисто нов Mercedes-Benz E-Class.

Цената включва в себе си пълния пакет документи, технически преглед и 12-месечна гаранция. 

Изложбеният експонат във версията 280 SE е снабден с 2.8-литров инжекторен шестцилиндров двигател с мощност 185 конски сили. 

Агрегатът е съчетан с четиристепенна "механика", което позволява на седана да ускори до 100 километра в час за 10 секунди и да развие скорост от 210 километра в час.  

Автомобилът е боядисан в маслинов металик Silver Distel, има кожен салон с фирмения оттенък Leder Siena, а оборудването включва в себе си подгрев на седалките, климатик, електрически шибидах и централно заключване. 

През 1982 година седанът е бил купен от клиент от острова Мадейра в Португалия, затова лаковото покритие и хромираните детайли са запазени в превъзходен вид. 

За 37 години автомобилът е изминал само 35 000 километра. 

За да се приведе в заводски вид старата кола, специалистите от музея на Mercedes-Benz са сменили гърнето и електрическите моторчета на предните стъкла, климатикът също е бил обслужен. 

Купувачът ще получи сервизна книжка, оригинално ръководство за експлоатация, комплект инструменти и други свидетелства за историята на седана. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ