Кои са най-необичайните серийни японски автомобили на всички времена СНИМКИ

  • 17.01.2020 9:20 /
  • 2175 /
  • 0
Кои са най-необичайните серийни японски автомобили на всички времена СНИМКИ

Днес ще ви запознаем с най-необичайните и нестандартни автомобили, направени в Япония, Страната на изгряващото слънце.

Обръщаме внимание, че става въпрос именно за серийни модели, пуснати някога в страната на покемоните и бонсаите.

 

Subaru SVX

Този модел без преувеличение заслужава да бъде наречен култов. Най-забележителното в Subaru SVX, разбира се, е конструкцията на страничните стъкла. През 90-те години това купе е изглеждало много футуристично, но това не е повлияло на успеха на продажбите.

 

Suzuki X-90

Още един виден автомобил от 90-те години, който представлява кросоувър кабриолет. Благодарение на удачния дизайн, дори сега този модел не изглежда на своите 25 години. Между другото, колата е произвеждана само две години - от 1995 до 1997 година.

Тази огромна колекция от японски автомобили ще ви изуми! (СНИМКИ)

Isuzu VehiCross

Просто космически всъдеход, разбиващ всички шаблони. Дизайнът е много смел и VehiCross има цяла армия от фенове.

 

Mitsuoka Orochi

Този спортен автомобил е произвеждан от 2006 до 2014 г. и е наречен в чест на митичния дракон с осемглави и осем опашки. Очевидно с това се обяснява много екстравагантния външен вид на колата.

 

Dome Zero

Чували ли сте за този автомобил? Той наистина е произвеждан в малки серии и е пускан на пазара от средата на 70-те до 86-та година на миналия век. В онези дни подобен дизайн е смятан за модерен. Колата е оборудвана с 2,8-литров двигател на Nissan с мощност 145 к.с. Ускорение до "стотица" - 7 секунди. Според спецификациите, максималната скорост на Dome Zero е 220 км в час.

5 японски автомобила, с които никой шофьор няма да се раздели СНИМКИ

Toyota Sera

На пръв поглед може да изглежда, че в тази кола няма нищо свръхнеобичайно. Но щом вратите се отворят, осъзнавате, че това е почти Lamborghini. Между другото, Toyota Sera е била позиционирана като бюджетен спортен автомобил, базиран на Toyota Paseo, който въпреки достъпността си, има яки врати и дори прозрачен покрив.

 

Nissan S-Cargo

Автомобилът е произвеждан от 1989 до 1992 година. Но кой ли е имал нужда от него? Всъщност, това са местните любители на неоретро, за които са произведени 12 хиляди такива микробуса! /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ