Кои са най-необичайните стъкла в историята на автомобилната индустрия СНИМКИ

  • 15.10.2021 12:50 /
  • 798 /
  • 0
Кои са най-необичайните стъкла в историята на автомобилната индустрия СНИМКИ

В света на автомобилите има някои модели, които заслужават внимание единствено заради дизайнерските характеристики на прозорците си. И не дай си Боже, те да бъдат счупени по някакъв начин...

АвтоБЛИЦ състави за вас класация на автомобилите с най-необичайните прозорци в историята.

 

BMW Isetta 300

Този миниавтомобил на BMW е произвеждан през 50-те и 60-те години на миналия век. Той прилича на яйце на колела, а основната характеристика на BMW Isetta 300 е, че има само една врата (вместо капак). Поради това салонът има предно стъкло, монтирано в самата тази врата.

Subaru SVX

Редкият и необичаен спортен автомобил на Subaru е смятан за много футуристичен през 90-те години на миналия век. Впрочем, дори и сега обаче не е лесно да се купи такъв автомобил.

В допълнение към традиционния опозитен двигател на Subaru, моделът Subaru SVX се отличава с много необичайни странични прозорци, които изненадват и привличат вниманието дори днес.

Кои са най-необичайните серийни японски автомобили на всички времена СНИМКИ

Renault Avantime

Вероятно един от най-необичайните миниванове има много сложно оформено задно стъкло. Между другото, ако се счупи, да се закупи е работа за супермен. Или трябва да отделите хиляда (или повече) долара, и то ако имате късмет, тъй като не е лесно да се намери.

Toyota Sera

Повдигащите се врати са прерогатив на готините и скъпи автомобили. Модата за тях е въведена от суперавтомобила Lamborghini Countach, въпреки че подобен дизайн е използван и преди - например в купето Mercedes-Benz 300SL.

И в този случай човек трябва да има късмета да не счупи страничните стъкла - ще е по-евтино да продадете колата, отколкото да намерите нови.

Вижте колата с най-необичайните задни фарове в автомобилната история ВИДЕО

Nissan S-Cargo

Тук всичко е толкова просто - той е колкото симпатичен и малък, толкова и необичаен по отношение на конструкцията на прозорците. И въпреки че Nissan S-Cargo се продава само на вътрешния пазар, смятаме, че дори там собствениците му се страхуват да не повредят стъклата си...

Fiat Multipla

Този автомобил влиза във всички класации за най-грозни автомобили през последните 50 години. Въпреки това той е колкото грозен, толкова и оригинален. Освен това той е безумно скъп, ако говорим за стъклата за него.

Освен това става въпрос за абсолютно (!) всички стъкла, както странични, така и за предното стъкло. Закупуването му е не просто скъпо, но и много трудно.

Tatra 87

Моделът от средата на 30-те години на миналия век сам по себе си е рядък и колекционерски обект. Освен историческата му стойност, той има и необичаен дизайн на предното стъкло. Всъщност тя се състои от 3 секции, така че да се намерят оригинални стъкла за Tatra 87 е небивал късмет.

Sbarro Autobau

Суперавтомобилът с двигател V12 от Ferrari и доста необичаен дизайн е създаден от лудия гений Франко Сбаро преди около десетина години. Колата няма огледала, но пък има камери за задно виждане.

Автомобилът е с мощност 500 конски сили и дължина почти 6 метра, но дизайнът на машината сякаш е създаден в час на странно състояние и настроение. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ