Капсула на времето: Откриха 30-годишен Москвич-2141 още със заводските найлони ВИДЕО

  • 03.01.2021 9:20 /
  • 10408 /
  • 1
Капсула на времето: Откриха 30-годишен Москвич-2141 още със заводските найлони ВИДЕО

Украинският блогър Roma-Urraco е намерил в страната си капсула на времето. Става въпрос за Москвич-2141. В своето време за мнозина той бил непостижима мечта. Ето защо, след като се сдобиели с желаната кола, някои шофьори просто я държали в гаража като реликва.

Конкретният автомобил се намира не просто в идеално, а в заводско състояние. Колата е закупена през 1991 г., след което е заключена в гаража за 29 години.

Собственикът бил много внимателен към машината и затова по корпуса няма и следа от корозия. За всичките тези години Москвичът изминава само 1856 км.

Френският "Бръмбар" - тайната разработка на Renault СНИМКИ

Колата е боядисана в стандартния бял цвят, а интериорът е в сиво. Между другото, салонът на автомобила все още е покрит със заводските найлони. Оборудването вътре е доста оскъдно. Няма дори музикална уредба. В жабката са запазени сервизна книжка и гаранционна карта.

Вижте Mitsubishi 500 - японският "брат" на гърбатия Запорожец СНИМКИ

Трябва да се отбележи, че пред нас е модификацията S, която е оборудвана с 1,5-литров двигател с мощност от 72 конски сили. Агрегатът работи в тандем с петстепенна механична скоростна кутия. Също така, старият Москвич е оборудван с родни гуми МИ-180, дискове и клапи. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Бен Газара
    11.12.2020 16:04
    Не мога да си позволя да купя такъв суперкар. Имам пари само за Бентли, не и за суперМосквич! Жалко!!!