Капсула на времето: Намериха уникално 62-г. BMW без пробег СНИМКИ

  • 17.07.2022 9:50 /
  • 26983 /
  • 1
Капсула на времето: Намериха уникално 62-г. BMW без пробег СНИМКИ

Рядко BMW 502 от 1960 г. се продава в Москва. Според продавача, колекционерският автомобил е възстановяван в продължение на четири години от германски тунинг специалисти под надзора на представители на баварската марка, съобщават световните издания.

"Бароковият ангел" е възстановен до заводското си състояние. Собственикът планира да получи 21 500 000 рубли (около 367 000) за този уникален екземпляр с пробег от 30 км.

BMW 502 дебютира през 1954 г. През десетте години на производство автомобилът, базиран на предвоенни разработки, се произвежда с каросерии седан и кабриолет.

Моделът получава необичаен за онова време външен дизайн, който се отличава с издължени предни крила, преминаващи в задните светлини. Заради този стил автомобилът е наречен "бароков ангел".

Продава се идеален и много рядък BMW 850 Ci ВИДЕО

Както вече стана ясно, ретро автомобилът е възстановяван в продължение на четири години в едно от най-известните ателиета в Германия. В процеса на работа каросерията на BMW и всички дървени елементи на интериора са възстановени, а ходовата част и двигателят са ремонтирани с оригинални резервни части. Освен това автомобилът е оборудван с многоспицови джанти.

Рядко срещаният седан се задвижва от 3,2-литров двигател с мощност 140 конски сили. Автомобилът е с механична скоростна кутия. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Охридски
    18.07.2022 8:02
    Още много ''трофеи'' ще ''изникнат'' като гъби във бившия победител от ВСВ дано да сме живи да ги видим тъй като много малко се появяват на бял свят....лъжичка по лъжичка.....????