Известен спортен автомобил е престоял в гараж без да мърда повече от половин век СНИМКИ

https://auto.blitz.bg/retro/izvesten-sporten-avtomobil-e-prestoyal-v-garaz-bez-da-mrda-povece-ot-polovin-vek-snimki Auto.blitz.bg
Известен спортен автомобил е престоял в гараж без да мърда повече от половин век СНИМКИ

Изоставен Dodge Challenger от 1970 г. в най-добрата версия R/T Hemi беше открит в Съединените щати. Известният спортен автомобил е престоял в гараж повече от половин век. Блогърът Karan Boree разказа за колата в мрежата.

Този Dodge Challenger R/T Hemi от 51 години се намира в ръцете на един собственик. След като колата катастрофира и поврежда предницата си, вече не е използвана.

Собственикът никога не е ремонтирал спортната кола, но като цяло състоянието й не е лошо. Купето не е ръждясало, салонът е идеално запазен, двигателят не се нуждае от реставрация. Пробегът е само 10 200 км.

Двигателят е основната ценност на Dodge Challenger. Този 7,0-литров V8 Hemi има мощност от 425 к.с. и е съчетан с 4-степенна механична трансмисия. Ускорението до 100 км/ч става за 5,5 секунди, а максималната скорост е 240 км/ч.

Намериха емблематично BMW от 2002 г. в перфектно състояние СНИМКИ

През 1970 г. са произведени само 287 купета Dodge Challenger R/T Hemi. Сега те са високо ценени от колекционерите и стойността им достига 500 000 долара. Този конкретен Dodge Challenger вече е закупен и ремонтиран.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Горещи

Коментирай