Измиха страхотен автомобил след почти 40 г., преобразяването е удивително ВИДЕО

  • 06.04.2023 11:50 /
  • 2688 /
  • 0
Измиха страхотен автомобил след почти 40 г., преобразяването е удивително ВИДЕО

Този 124 Sport Spider от 1979 г., един от най-красивите кабриолети, излизали някога от завод на Fiat, е престоял в гаража 38 години. Причината е неизвестна, може би на собственика му е омръзнала колата или може би просто се е повредила и той не е имал време да я поправи.

Автомобилът е стоял в гараж, но това не го е предпазило от прах и мишки, които проникнали както в салона, така и в двигателния отсек.

За щастие, методите за почистване се промениха значително през последните години и дори изоставени находки от хамбар могат да бъдат перфектно възстановени. Този Фиат, който собственикът е поискал да изчисти, е идеалното потвърждение.

Прашният и миризлив 124 Sport Spider е получил впечатляващо обновление. Сребристата боя отново блести, а кафявите и червени ивици са все още непокътнати, което е удивително след четири десетилетия съхранение.

Но по-впечатляващото е, че червено-черният интериор изглежда почти като нов, след като всички гнезда на мишки и огромното количество мръсотия са били премахнати и измити.

Уникална лимузина "Чайка" се продава, в нея се е возил и Елцин ВИДЕО

След такова измиване и почистване, кабриолетът е готов да намери нов собственик и да тръгне отново по обществените пътища. Това ще се случи, ако разбира се му оправят двигателя, защото не работи.

Като цяло този 124 Sport Spider изглежда като истински оцелял автомобил, който може да се кара няколко години без реставрация.

Припомняме, че  роудстърът 124 Sport Spider, проектиран от Pininfarina, е представен през 1966 г. като замяна на Pininfarina Cabriolet. Fiat произвежда тази кола почти 20 години, до 1985 г.

Sport Spider е получил няколко незначителни подобрения през годините и е използвал различни четирицилиндрови двигатели. Първоначално пуснат на пазара с 1,4-литров агрегат с мощност 90 конски сили, Sport Spider е получил 2,0-литров двигател в края на 70-те години с мощност  от над 100 конски сили.

Намериха култов автомобил, опакован в целофан, и в отлично състояние ВИДЕО

Fiat е изградил и версия Abarth Rally със 126 конски сили. През 2016 г. италианската компания възроди името, използвайки основата на четвъртото поколение Mazda Miata MX-5. Съвременният 124 Spider беше спрян от производство през 2019 г.

Но достатъчно история за днес, вижте във видеото как този красив Fiat се връща към живот след почти 40 години. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ