Ето кои са 6-те най-известни гангстерски коли СНИМКИ

  • 18.12.2020 10:20 /
  • 1917 /
  • 0
Ето кои са 6-те най-известни гангстерски коли СНИМКИ

Нека да се потопим в гангстерския свят и да разгледаме историята на 6 автомобила, използвани от престъпниците.

Ford Granada MK 2 (1977-1985)

Първото поколение Ford Granada е представено през 1972 г. и заменя Zephyr, който се е утвърдил като автомобил за офис служители, ползвал се с популярност сред високопоставените лица. Mark 1Granada се е харесвал на същите тези хора, но с пускането на Mark 2 Granada ситуацията се е променила драстично.

Просторната кола се е оказала привлекателна за престъпниците. Особено известен е прословутият въоръжен грабеж от 1987 г. наречен "Shooters Hill". Обирджиите се опитали да избягат с автомобила от 1983 г., но претърпяли поражение в конкретния случай.

Lincoln Continental (1970-1979)

Четвъртото поколение на Continental е популярно сред държавните лидери и висшия слой от населението. Но през 1970 г. от Lincoln модернизирали колата като увеличили и дължината, поставили дискови спирачки и ефективен (но обемист) 400 кубиков двигател V8.

Петото поколение на Continental станало истински хит сред бандитите. Особено заслужава да се отбележи мафиотът Карло Гамбино, който извършвал обири и организирал ужасни неща, докато се движел на такава черна кола с регистрационен номер "CG 1".

Полицаи започнаха преследване на автокрадец със стрелба, но се случи нещо неочаквано (ВИДЕО)

Ford Model 40 (1934)

Би било несправедливо да не се включи Ford Model 40 в списъка. По време на Голямата депресия успешните и въоръжени бандити Бони и Клайд са обирали банки, магазини, бензиностанции. 

С откраднат Model 40 V8 двамата обирджии са преминавали през Луизиана, когато са попаднали в засада от полицейско звено, което е открило огън. Така животът и "кариерата на двойката били прекъснати, а колата, която била на решето, била възстановявана дълго време. През 2017 г. Ford Model 40 беше най-накрая изложен в Невада.

Citroen Traction Avant (1934)

Френската мафия, заедно с Гестапо в окупирана Франция, бяха собственици на черни модели Citroen Traction Avant.

Именно с тези автомобили мафията е ограбвала банки, тъй като колата има независимо окачване и хидравлични спирачки, което правело възможно натоварването на голямо количество плячка и измъкване от преследването на полицията.

Зрелищно полицейско преследване на висока скорост бе запечатано на ВИДЕО

Jaguar Mark 2 (1959-1967)

Истинското превъплъщение на гангстерска кола с криминална история. През 60-те години колата се е позвала с популярност сред обирджиите поради капацитета на просторния салон за 5 души. Двигателят бил 220 "коня", а ускорението до "стотица" е 8 секунди, което позволявало на бандитите да се измъкне от полицията.

Служителите на реда, между другото, също понякога патрулирали по улиците на Mark 2. Колата е легендарна, но има един конкурент.

Lotus Carlton (1990-1992)

През 1993 г. в Уест Мидландс във Великобритания е откраднат модел на суперседана на Lotus с мощност от 377 конски сили. В бъдеще машината ще придобие регистрационен номер 40RA. Carlton се появява във вестниците от 1993 до 1994 г. в продължение на няколко месеца.

С тази кола са извършени грабежи на магазини и други търговски обекти. Крадците са успели да откраднат стока за голяма сума.

Полицията не можела да се справи с обирджиите. В докладите се казва: "Просто не успяхме да се доближим до колата и е малко вероятно някога да ги настигнем."  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ