Ето какво представлява редкият пикап Toyota SR-5 от "Завръщане в бъдещето" СНИМКИ

  • 25.12.2021 12:50 /
  • 2414 /
  • 1
Ето какво представлява редкият пикап Toyota SR-5 от "Завръщане в бъдещето" СНИМКИ

Несъмнено основният автомобил в култовия филм "Завръщане в бъдещето" се явява DeLorean DMC-12. Въпреки това във филма има и много други интересни автомобили. Например черният като смола пикап Toyota с ярък тунинг.

Пикапът на Toyota дебютира в първата част на филма. Новият блестящ черен Toyota Truck SR-5 от 1985 г. пристига в автовоз в автокъща, където е забелязан от главния герой, младеж на име Марти Макфлай. Възхитен от колата, той обещава на приятелката си, че непременно ще я купи, и двамата ще отидат на романтично пътуване до езерото.

Пикапът на Toyota е олицетворение на мечтата на младите американци и тук трябва да се отбележи, че фирмата е постигнала успех, като е рекламирала своя автомобил в младежки филм. В средата на 80-те години на миналия век популярността на пикапите в САЩ силно нараства и само Ford продава повече от 550 хил. автомобила от серията F.

Естествено, японците не са искали да пропуснат такава важна част от пазара и по всякакъв начин популяризирали продукцията си, включително чрез филми.

Toyota Truck 4×4 (RN65) е специална версия на Toyota Hilux за американския пазар. Във филма автомобилът е показан в рядката версия SR-5. Той се различава от базовия модел с по-добра вътрешна облицовка, електрически прозорци, касетъчна аудиосистема и релефни седалки.

Външната част е с метална броня, тръбни брони, фарове за мъгла KC Daylighter. Стандартните джанти са заменени с 15-инчови 94 US Wheel и гуми Goodyear Wrangler.

Том Ханкс продава кемпера си, в който е живял по време на култовите си филми СНИМКИ

От техническа гледна точка пикапът Toyota от "Завръщане в бъдещето" е напълно стандартен. Под капака е монтиран четирицилиндров двигател Toyota 22RE с работен обем 2,4 литра и мощност 116 к.с.

Двигателят е на пазара от 1982 г., но само три години по-късно е оборудван със система за впръскване. В същото време 1985 г. е последната година, в която автомобилът е оборудван с непрекъснат преден мост на ресорно окачване.

В третата част на филма има сцена, в която Марти Макфлай участва в надпревара на светофар с Ford F-150 от 1978 г. По-точно, състезанието не се състоя, тъй като главният герой се отказа в последния момент. Въпреки това, дори и да се беше случило, едва ли би трябвало да се очаква успех на нискомощната Toyota срещу 6,6-литровия F-150 с мощност 170 к.с.

Огромният успех на филма "Завръщане в бъдещето" дава на Toyota Truck 4×4 (RN65) от 1985 г. статут на култов автомобил. Разбира се, той не е толкова популярен, колкото DeLorean, но си има цяла армия от фенове.

Киану Рийвс показа своята супер колекция от мотоциклети (ВИДЕО)

Особено сред хората, които разбират какво може да направи класическият пикап Toyota със задвижване на всички колела. За това косвено свидетелстват цените на търговете. Автомобилите в добро състояние се продават за 25-30 хил. долара.

Освен това машините, стилизирани като оригиналния пикап Toyota от "Завръщане в бъдещето", се продават за 50-60 хил. Невероятна цена за други всъдеходи от подобен клас.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • све
    26.12.2021 11:34
    Красота ! От времето, когато имаше истински автомобили !