Ето какво представлява първият автомобил с тъч скрийн в салона ВИДЕО

  • 05.12.2021 11:50 /
  • 3772 /
  • 0
Ето какво представлява първият автомобил с тъч скрийн в салона ВИДЕО

В седмото си поколение Buick Riviera окончателно се променя в сравнение с едноименните модели от 60-те и 70-те години на миналия век като притежава една много интересна подробност - това е първият сензорен дисплей на сериен автомобил - Graphic Control Center (GCC).

Монохромният 3х4-инчов дисплей има широк набор от функции. Той се използва за управление на аудиосистемата, климатика и бордовия компютър за диагностика на електрониката, трансмисията и спирачната система на автомобила.

Освен това можете да получите информация за разхода на гориво, налягането на маслото, нивото на зареждане на батерията и много други. Електронният приборен панел допълва картината.

1986–93 Buick Riviera

Тази система пасва идеално на купето Reatta, което се появява в гамата на Buick през 1988 г. Със стилния автомобил компанията се опитва да съживи интереса на младите хора към своите машини.

Продава се 79-г. автомобил Buick на съветски военачалник СНИМКИ

През 1990 г. се появява кабриолет. И двете версии се задвижват от солиден 3,8-литров V6 двигател, изключително с автоматична трансмисия, и споделят платформата с предно предаване с Cadillac Eldorado, Oldsmobile Toronado, както и всъщност с Buick Riviera.

1988–91 Buick Reatta

В производството на Reatta е използван ръчен труд, който е показвано в рекламите. Заедно със скъпи аксесоари, като например ръководство за употреба в калъф от естествена кожа, се създава имидж на ексклузивност и селективност.

Кои са най-необичайните стъкла в историята на автомобилната индустрия СНИМКИ

Но, както често се случва, нещата се объркали. Планът да се продават по 20 000 автомобила годишно не се осъществил. Произведени са малко над 19 000 купета и 2500 кабриолета, преди Reatta да бъде снета от производство през 1991 г. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ