Ето каква беше любимата кола на Хитлер ВИДЕО

  • 28.12.2019 9:20 /
  • 13435 /
  • 0
Ето каква беше любимата кола на Хитлер ВИДЕО

Немците винаги са знаели как да правят коли. Времената на Адолф Хитлер в това отношение не са изключение. Автомобилите за първите лица на държавата и представители на най-висшата номенклатура - това винаги е много отговорно нещо.

Така и в Третия райх е създаден автомобилът Mercedes-Benz 770K специално за ръководството на държавата. Колата се появява през 1938 г. и впоследствие се превръща в любимия автомобил на Хитлер.

Веднага си струва да отбележим, че Mercedes-Benz 770K не е направен лично за Адолф Хитлер и не по негова лична поръчка, както твърдят няколко популярни мита в мрежата. Автомобилът е създаден като автомобил за първите лица на държавата.

Как е изглеждало момичето, на което са кръстени колите Mercedes СНИМКИ

Първият Mercedes-Benz 770K е пуснат през 1938 година. Фюрерът харесал колата и проектът получил зелена светлина. Общо са създадени шест такива коли и в тях са се возили само най-видните нацисти.

От техническа гледна точка, Mercedes-Benz 770K е бил истинско произведение на инженерното изкуство на своето време. Първо, колата била лимузина, но можела бързо да се превърне в кабриолет. Второ, всички важни части за движението на автомобила били дублирани.

Всичко това се отразило на тежестта на колата, а така също и на цената. Мерцедесът на Хитлер е задвижван от 7,7-литров двигател с мощност от 230 конски сили.

Интересен факт: Mercedes-Benz 770, освен на изтъкнати нацистки лидери, е бил собственост и на тогавашния папа, както и на императора на Япония Хирохито.

Колата е била бронирана от всички страни. Отзад е била поставена най-дебелата броня. Прозорците на Mercedes-Benz 770K били бронирани. За своето време машината за Хитлер имала един от най-добрите показатели за защита срещу балистични повреди. Единственото незащитено място е горната част на колата.

Продава се капсула на времето: Mercedes S-Class от 80-те с пробег от 46 км СНИМКИ

Такъв Mercedes-Benz струвал около 40 хиляди тогавашни марки. За сравнение „плебейският“ Фолксваген „Бръмбар“ струвал около хиляда марки. Автомобилът се използвал от Адолф Хитлер предимно за държавни пътувания, както и за официални събития.

Всъщност моделът 770 е един от най-известните и разпознаваеми автомобили на производителя, до голяма степен благодарение на многобройните документални кадри. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ