Двойка от България стана част от интересен проект или как изглежда Lexus с пробег от 1,5 милиона километра (ВИДЕО)

  • 16.08.2018 11:20 /
  • 2365 /
  • 1
Двойка от България стана част от интересен проект или как изглежда Lexus с пробег от 1,5 милиона километра (ВИДЕО)

За автомобилите от 90-те години на миналия век винаги казват добри неща. Особено за премиум модели на японски или немски коли. Основният аргумент е високата надеждност, която ви позволява да пътувате няколко стотин хиляди километра.

Ярък представител на тази "стара школа" е героят на видеото, представено по-долу - Lexus LS клип, 983 хиляди мили, т.е. над 1,5 милиона километра.

Тази кола е собственост на автомобилния журналист Мат Фар, който си поставя за цел да премине с Лексуса 1 милион мили (1.6 милиона километра). Вярно е, че самият той не се нуждае от много да пътува, затова за да постигне целта в този интересен проект, той дава "японеца" под наем на всички желаещи. Последните 10 хиляди мили (16 хиляди километра) колата е била управлявана от двойка от България.

Видеологърите от YouTube-канала LegitStreetCars, които снимаха обзор на автомобила- рекордьор, отбелязват, че като цяло Лексусът е в добро състояние, въпреки че някои "болести" вече са започнали. Преди това, трансмисията и шасито вече са били ремонтирани (още при предишния собственик), но двигателят се намира в много добро състояние. /auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Бачо
    16.08.2018 11:54
    Е такива яки коли имаше през 90-те и не беше нужно да ги сменяме