Две нови култови коли бяха открити в хамбар, заключени за 40 години СНИМКИ

  • 13.08.2020 9:20 /
  • 7842 /
  • 1
Две нови култови коли бяха открити в хамбар, заключени за 40 години СНИМКИ

Пътуването във времето, за съжаление или за щастие, все още не е възможно. Можете да погледнете в бъдещето във филми или научно фантастична литература, на научни конференции или пък на презентация на Tesla Cybertruck.

А в миналото, поне мислено, могат да те изпратят емблематични вещи със собствена история и специално значение. Като например два чисто нови автомобили от 80-те години.

Един от хамбарите в Калифорния се е превърнал в своеобразен дом за две легендарни коли DeLorean DMC-12, които са били "забравени" в него за период от 40 години.

Те са придобити през 80-те години на миналия век и практически не са използвани. Единият автомобил е изминал само 22,5 километра, а вторият - 2 612 километра. Автомобилите имат последователни VIN номера и са съхранени в напълно оригинално състояние.

Рядка суперкола от десетилетия е захвърлена под открито небе ВИДЕО

Оказва се, че и двете машини са в отлично състояние. Единственото, което ги отличава от новите, е дебел слой прах по каросерията и спаднали гуми. Очевидно подобно общо отлично състояние се е отразило на заявената искана цена, защото собственикът възнамерява да получи поне 50 хиляди долара за всеки от автомобилите.

Съветският загадъчен автомобил-бункер на колела, който излизал изпод земята СНИМКИ

Припомняме, че DeLorean DMC-12 си е спечелил широка популярност след излизането на кино трилогията "Завръщане в бъдещето". Мнозина са искали да се сдобият с такава емблематична кола, но не всеки е успял да направи това, тъй като колата излиза в тираж от 9 000 бройки. Всеки автомобил е оборудван с 2.8-литров двигател с мощност от 132 к.с. и 5-степенна механична трансмисия. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Завръщане в бъдещето
    13.08.2020 10:19
    е името на трилогията. Класика е. Който твърди, че има богата обща култура би следвало да го е гледал. Гледането на Планета ТВ и познаването на всички чалгаджийки с целия им репертоар не е смята за обща култура. Смята се за субкултура.