Деца влязоха в изоставена сграда и откриха уникална колекция от ретро автомобили СНИМКИ

  • 19.08.2021 8:19 /
  • 8281 /
  • 0
Деца влязоха в изоставена сграда и откриха уникална колекция от ретро автомобили СНИМКИ

По време на игра деца са се промъкнали в изоставена сграда в Риу Гранде ду Сул в Бразилия и са открили в нея огромна колекция от класически автомобили, по които вече се е бил събрал дебел слой прах. 

Децата веднага започнали да споделят снимки от находите в интернет и по този начин привлекли вниманието на полицията. 

Оказало се, че колите принадлежат на частен колекционер. Освен автомобилите в сградата също е съхранявана и техническа библиотека, различни компоненти за колите и колекция от бензинови помпи. 

 

В колекцията се оказали автомобили, произвеждани в периода между 20-те и 70-те години на миналия век, включително коли като Ford Model T и Citroen DS.

На първия етаж на сградата били паркирани Chevrolet Corvair, Chevrolet Styleline от 1952 година, Fiat 124 Sport Coupe, Simca 8, Renault Dauphine, Morris Oxford и Hudson Hornet.

Всичките автомобили са в добро състояние и, съдейки по регистрационните номера, няколко десетилетия не са излизали на пътя.

Автомобилите на втория етаж са били паркирани върху прогнилото дюшеме, което е можело да падне във всеки един момент. Да се озоват на първия етаж по бързата процедура са рискували купе и кабриолет Austin A90 Atlantic, Chrysler Airflow, купето Ford от 1938 и 1940 година, ванът Ford от 1951 година, Standard Vanguard, Renault Gordini, Ford Consul, Ford Taunus и триколесния пикап Goliath.

Този частен музей никога не е отварял врати за желаещите да го видят. До 90-те години на миналия век той е бил посещаван само от колекционери и приятели на собственика. Сега автомобилите са преминали в наследство на синовете на колекционера, които по никакъв начин не са успели да се споразумеят какво да правят с тях. 

С времето гаражът е започнал да изглежда като автогробище и обрасъл дори с храсти. 

Естествено тайнствената сграда е не могла да не привлече вниманието на 15-годишните тийнеджъри. Сега част от колите са преместени на друго място, а Fiat 124 Sport Coupe, за да се покрият явно разходите по преместването, в бил изложена за продажба за около 65 000 реала (над 25 000 лева).

КОМЕНТИРАЙ