Десетки години никой не знаеше за съществуването на този Mercedes СНИМКИ

 • 22.04.2020 8:25 /
 • 6072 /
 • 2
Десетки години никой не знаеше за съществуването на този Mercedes СНИМКИ

Има редица автомобили, които на практика никога не напускат полезрението на колекционерите на транспортни средства. С други думи, тези модели могат да се смятат за толкова значими, че дори в случай, че те не се продават, любителите биха могли да кажат в чии ръце те се намират в момента. 

Класическият Mercedes-Benz 300SL Gullwing е отличен пример за такъв модел. В момента много колекционери и автодилъри, занимаващи се с продажбата на класически модели, осъзнават особеността на вратите, получили името "крило на чайка". 

Стар автомобил

Наскоор в мрежата се появи информация от продавач, който заяви, че в негови ръце се намира автомобил, за който дори и най-върлите ценители на класиката не са знаели абсолютно нищо до този момент. Самата кола на практика е в оригиналния си вид, както е била произведена през далечната 1962-ра година. 

Единственото, което оттогава е направил нейния собственик, е да пребоядиса автомобила само един път. Всъщност, въпросният автомобил в момента е трудно да бъде представен като обикновен ежедневен транспорт, а не като колекционерска вещ, струваща откачени пари. 

Самият собственик обаче признава, че той е купил колата в качеството ѝ на евтин поддържан автомобил, без да мисли за това, че тя някога ще струва милиони.

Всъщност този "Мерцедес" е бил използван за ежедневни пътувания в течение на доста дълъг период. 

Особеностите на колекционерския модел 

И така, както вече бе по-рано споменато, моделът е в много добро състояние и на практика в оригиналния си вид, с изключение на пребоядисването. 

Собственикът е сменил стандартната сива боя с оттенък на тъмно сребристото, което изглежда, както трябва да се признае, доста по-добре. 

При това новият цвят отлично се съчетава с интериора, който в момента има приятна патина от използване.

Също е известно, че собственикът е използвал колата за клубни мероприятия, макар и да не се уточнява, дали става дума за участия в ретро автомобилни състезания или просто авторазходки. 

Но най-важното е това, че 300SL е запазил своя оригинален двигател със съответния номер. Именно той се смята за най-ценен в тази кола. 

Веднага може да се види, че собственикът много внимателно се е грижил за колата си и се е отнасял с нея с голяма любов. 

Въпреки това, че автомобилът е вече на над 50 години, той продължава да работи и да се движи чудесно. Единственият дефект е необходимостта от ново пребоядисване, защото заради възрастта си второто пребоядисване вече е доста остаряло. 

Бъдещата съдба

Трябва да се признае, че в момента е много трудно да се намери Mercedes 300sl Gullwing, който да е бил собственост само на един човек през последните 50 години. 

В наши дни този модел вече е станал до толкова колекционерски, че той често се препродава на специализирани търгове, като собствениците се надават да поспечелят някоя и друга тлъста пачка. 

Най-вероятно тази истинска автомобилна класика ще последва съдбата на своите събратя и ще бъде продадена на търг, за да стане поредния експонат в нечия колекция.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • benz
  22.04.2020 10:26
  ХУБАВА КОЛА
 • nqkoi
  24.04.2020 5:25
  Ima dosta ot tiq v Kuba. Poqwqwat se v kraia na 50-te godini. Kato go gledam i dnes bi bil avtentichen. Eto tova e koeto pravi Mercedes - Mercedes!