Бял Мерцедес, подарен на Мадона от Шон Пен, се продава, цената му е... (СНИМКИ)

  • 07.10.2018 22:00 /
  • 1878 /
  • 0
Бял Мерцедес, подарен на Мадона от Шон Пен, се продава, цената му е... (СНИМКИ)

189 000 евро струва към днешна дата един подарък, с който Шон Пен е завъртял главата на Мадона преди 30 години. В периода на лудата им любов той изненадва кралицата на попмузиката с бял ретро мерцедес кабриолет 280 SE.

По-късно автомобилът се появява в клипа на хита Deeper and Deeper, шофиран от самата Мадона. Днес кабриото е пуснато за продажба в германския сайт mobile.de, като цената му е фиксирана на 189 000 евро. 

След раздялата между Мадона и Шон Пен, мерцедесът остава собственост на нейната продуцентска къща, а през 1995 г. е изваден на търг за благотворителни цели. Колата се намира в отлично състояние и годинките почти не й личат, за разлика от известните й предишни собственици. Автомобилът е произведен през 1969 г. и е навъртял само 15 600 км. Шестцилиндровият редови бензинов двигател с работен обем 2778 кубика генерира мощност 160 к.с. и максимален въртящ момент 240 Nm. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 10 секунди, а максималната скорост е 200 км/ч.

Шон Пен е поглезил Мадона с автоматична скоростна кутия, черен кожен салон, дървено табло и електрически прозорци. Кабриото разполага и с аудиокасетофон, на който певицата е пускала хитовете си. Този автомобил от поколението Mercedes W111 е известен у нас като „конска глава“ заради формата на фаровете, а по света – като „опашка с перка“ заради американския стил на формата на задницата. Това е предшественикът на бъдещите Sкласи и разполага с пасивно оборудване за защита на пътниците като деформируема каросерия, която поглъща кинетичната енергия при удар. Този мерцедес е и първият модел с автоматично прибиращи се предпазни колани.

Източник: Труд бг

 

КОМЕНТИРАЙ