Авточудесата на Италия, които си останаха само концепции

  • 03.09.2019 10:00 /
  • 3700 /
  • 0
Авточудесата на Италия, които си останаха само концепции

Концептуалните автомобили на Италия от 60-те години предизвикват особен интерес сред публиката, особено онези коли, които така и не са видели серийно производство 

Фотографът и историк Джеймс Бол засне футуристичните италиански концептуални коли в цветна реставрационна серия от цифрови изображения с името "Заседналите чудеса".

Няколко думи за чудесата 

Фотосесията обединява множество снимки на концептуални автомобили, направени между 1968 и 1979 година. 

В края на 60-те години на миналия век марките се конкурираха за най-необичайните автомобили, демонстриращи нови експерименти в областта на дизайнерското мислене и производството.  

По правило, без да бъдат пускано в серийно производство, тези "заседнали чудеса" често са оставали в един единствен екземпляр и в крайна сметка са били високо ценени благодарение на своята рядкост. 

Всеки автомобил е бил възстановен в оригиналната му форма с помощта на цифровите технологии.

Поради това, че много от автомобилните производители са се сблъсквали с финансови трудности, някои екземпляри са били продавани на частни колекционери и са се запазили, но други не са имали този късмет. 

Серията, от стилно наклонената и новаторска Alfa Romeo Carabo от 1968 година до легендарната Lancia Stratos, пусната през 1970 година, обхваща епохата, когато трапеците и триъгълниците са били в центъра на вниманието, а формите са били усъвършенствани в течение на много години. 

Искате да научавате най-интересното и най-новото от света на автомобилите? Харесва ви да четете съвети за вашата кола или да се наслаждавате на ретро кадри от автомобилната история? Тогава ни харесайте във Фейсбук! 

КОМЕНТИРАЙ