Антикласация на най-уродливите автомобили в света (СНИМКИ)

 • 28.11.2018 9:00 /
 • 9662 /
 • 5
Антикласация на най-уродливите автомобили в света (СНИМКИ)

Автомобилът не е разкош, а средство за придвижване. Но това съвсем не означава, че всеки човек с радост би се съгласил да седне зад волана на "кофа с пирони".

Уви, някои творения на човешките ръце в сферата на автомобилостроенето са толкова причудливи, че не са оправдали надеждите дори на своите създатели. 

И тук става дума не са прочутия съветски автопром или гедерейската "сапуниерка", а за техните западни аналози. Като цяло те не са нито неудобни, нито податливи на аварии. Но заради кошмарния си дизайн така и не са станали популярни сред широката публика.

Ето кои са най-ярките представители в топ 5 на тази антикласация:

Marcos Mantis

Даже за 1968 година това е било много по-слабо от очакваното.Малък, нелеп, сякаш е счупен. Нищо чудно, че така и си остава непопулярен.

Troll Sportcoupé

Един от първите опити да се замени металът с пластмаса. По-точно - фиброглас. Уви идеята е въплатена в доста гърбава, двуместна кола. Която дори по мерките на 1958 година е била доста странна.

Brubaker Box

Този автомобил е просто ужасен откъдето и да го погледнеш. Дори техническите му характеристики са били доста далеч от желаното. По-нескопосан автомобил трудно би бил открит по пътищата из цял свят. 

Reliant Robin

Оказва се обаче, че има и други подобни нескопосани екземпляри. Три колела, маломощен двигател. Това е западният аналог на "Запорожеца", но още по нефункционален.

The Aurora

1958 година е времето на акспериментите. Включително и на такива калпави като тази кола. Тя има вид на пластмасово автомобилче, което някой е забравил под палещите лъчи на слънцето и то се е разтопило./auto.blitz.bg

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • дядо Каракоч
  28.11.2018 9:32
  Може и да са уродливи,ама поне сега вече имат колекционерска стойност.И ако са по една единствена бройка можеш да станеш неприлично богат от продажбата им.Шантави сноби наспорил Бог.
 • така си е
  28.11.2018 10:17
  Има,обаче,една разлика. В Русия ги използват с десетилетия,а западняците ги отхвърлят веднага.
 • някой си
  28.11.2018 19:21
  Поне хората тогава са имали индивидуалност и склонност към творчество. Сега гледаш и не може да познаеш, мерцедес ли е, бмв, опел или нещо друго, докато не видиш емблемата. Иначе сега колите са много "яки".
 • Мимо
  29.11.2018 16:14
  Че какво им е.... Мен пък ме кефят. Чак пък да са най-уродливите...знам ли. Като се сетя за Мултипла, Нисан Джук, Крайслер имаше едни ПТ Крузър, а има и други, дето хем са в серийно производство.
 • Peshak
  06.12.2018 22:46
  Последната кола е доста добра