Зрелищна катастрофа показа как не трябва да се кара квадроцикъл ВИДЕО

  • 19.09.2021 10:50 /
  • 1694 /
  • 0
Зрелищна катастрофа показа как не трябва да се кара квадроцикъл ВИДЕО

Управлението на квадроцикъл по обществените пътища изисква едва ли не повече умения, внимание и спокойствие, отколкото управлението на мотоциклет.

Поредното доказателство за това е инцидент, станал в Русия и публикуван в мрежата, съобщават световните издания. Видеото показва случай, свързан с карането на квадроцикли по пътя, за не особено разумните маневри на един от шофьорите и за последствията от тях.

Кадрите са заснети от камера, монтирана на каската на един от водачите. Групата от няколко души на квадроцикли и мотоциклети се е движила доста бързо по селски път. Трафикът е интензивен и има автомобили и в двете платна.

Квадроцикъл срещу дърво: Познайте кой спечели ВИДЕО

Първоначално вниманието ни е привлечено от квадроцикъл, движещ се отпред. Шофьорът му изпреварва автомобил опасно в неразличим десен завой, близо до пешеходна пътека и съседен второстепенен път отдясно.

Въпреки това той маневрира навреме, за да завърши маневрата, докато квадроцикълът, от който се  снима, си остава в неговата лента. Оказва се, че отпред  Renault Duster се движи доста бързо към групата. За съжаление вляво се оказва, че има още един квадроцикъл, който е точно в насрещното платно! 

Шофьорът на Duster успява да завърти волана надясно, а водачът на всъдехода скача от мястото си само миг преди ужасния сблъсък.

И двете превозни средства са посмачкани, но ударът, въпреки страховития си ефект не е бил с ужасни последици: мъжът с квадроцикълът е получил само натъртвания и ожулвания. Кадрите определо показват нагледно как не трябва да се кара квадроцикъл./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ