Завръщане с гръм и трясък: Maserati представи новия си суперавтомобил ВИДЕО

  • 11.09.2020 9:20 /
  • 5104 /
  • 0
Завръщане с гръм и трясък: Maserati представи новия си суперавтомобил ВИДЕО

Компанията Maserati проведе онлайн представяне на напълно новата си суперкола, наречена MC20. Призванието й е да стане флагман на марката и да ознаменува началото на нова ера за Maserati.

Новият Maserati е своеобразно продължение на MC12 и ще замени неговото място в линията на производителя. Трябва да се отбележи, че компанията представя нов спортен автомобил за първи път от 13 години насам, но явно голямото чакане си е заслужавало.

Корпусът на автомобила е изработен от въглеродни влакна, което е позволило на инженерите да намалят теглото на автомобила до 1470 кг. Екстериорът се характеризира с плавни линии, без ни най-малък намек за агресия.

MC20 има широка решетка, ъглови светодиодни фарове, подчертан сплитер и въздухоуловители, които допринасят за създаването на притискаща сила, удължени странични прагове и 20-инчови джанти.

В задната част на суперавтомобила си заслужава да се отбележат широките калници, спортната изпускателна система и големият дифузьор. Основните характеристики на екстериора обаче са вратите в стил крила на пеперуда, както и задното стъкло със стилизирано изображение на тризъбец.

Култова суперкола Lamborghini бе разбита веднага след покупката СНИМКИ

Салонът на Maserati MC20 изглежда не по-малко впечатляващ от корпуса му. Оборудването включва два 10,25-инчови цифрови панела, отговарящи за приборите и мултимедийната система.

Най-новото поколение информационно-развлекателна система MIA (Maserati Intelligent Assistant) работи на операционната система Android Automotive и предлага повече функционалност и персонализация от всеки друг автомобил на марката.

Централната конзола и воланът са изработени от карбон. Последният има тапицерия от микрофибър и бутон за стартиране. Сред другите акценти са педалите от лека сплав, седалките Sabelt, аудио система Sonus Faber и безжично зарядно устройство за смартфон.

В Чернобил заснеха уникална суперкола ВИДЕО

Maserati MC20 е изграден около монокок от въглеродни влакна от фирма Dallara, а вътре е поставен двигател V6 Nettuno, собствена разработка на Maserati. Малко по-късно трябва да се появи MC20 с изцяло електрическа установка. Производителят ще произвежда суперавтомобила в корпуса на купе и роудстър.

Nettuno представлява трилитров шестцилиндров турбо двигател с мощност от 630 к.с. и 730 Nм и е оборудван с патентована запалителна система, базирана на технология от Формула 1.

Агрегатът е комбиниран с осемстепенна скоростна кутия „робот“ с два съединителя и система за задвижване на задните колела. Ускорението до 100 км / ч отнема 2,9 с, до 200 км/ч ускорява за 8,8 секунди, а максималната скорост е 325 км / ч.

В същото време електрическата версия на суперавтомобила ще може да достигне 100 км / ч за 2,8 секунди и да достигне скорост до 310 км / ч. Пробегът с едно зареждане ще бъде 323 км.

Maserati MC20 е изцяло разработен в Италия и ще се произвежда в модернизирания завод в Модена. Суперавтомобилът ще се предлага в шест цвята на каросерията: Bianco Audace, Giallo Genio, Rosso Vincente, Blu Infinito, Nero Enigma и Grigio Mistero.

Производството на Maserati MC20 ще започне по-късно тази година, а продажбите му ще стартират в началото на 2021 година. Цената на суперавтомобила започва от 210 хиляди долара. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ