Защо автогигантите не слагат метална защита на картера на колата

  • 13.06.2022 8:36 /
  • 49996 /
  • 1
Защо автогигантите не слагат метална защита на картера на колата

Автомобилни експерти изброиха четири взаимосвързани причини, заради които под картера на колата не се поставя допълнителна метална защита. Преди всичко това струва пари, а значи и ще намали печалбата на производителя. 

Друг проблем е този, че сериозната защита може да повлияе на поведението на каросерията при катастрофа, а това ще изисква допълнителни краштестове. Това е и една от причините, поради която на някои модели (например на Фолксваген и Шкода) се поставя защита от удароустойчива пластмаса. 

Повечето производители оборудват своите автомобили само с пластмасова защита на картера на двигателя. Тя пази от мръсотия, но не и от механично въздействие. Част от автогигантите все пак поставят някакво подобие на метална защита. Има и такива, които въобще нищо не слагат. 

Също така защитата трябва да се проверява и за температурния режим на силовия агрегат. Освен това, недостатък на нейното монтиране ще е и намаляването на пътния просвет. Но това пък е случаят, в който жертвата е оправдана. 

Например, под пластмасовата кора на кросоувъра Haval F7 има само 175 милиметра просвет. Сложете там метална защита и клиърънсът ще стане като на ниска лека кола. 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Баси якото
    15.06.2022 8:15
    Абе важното е да се трошат картери , а от там и двигатели и да се купуват коли