Защо американците имат толкова големи камиони и какво има в тях СНИМКИ

  • 30.01.2022 12:50 /
  • 23612 /
  • 1
Защо американците имат толкова големи камиони и какво има в тях СНИМКИ

Всеки, който е виждал поне една снимка на американски камион с ремарке, вероятно е забелязал очевидния факт, че тези превозни средства са много по-големи, отколкото тези, които се движат в други страни.

В Европейския съюз, например, камионите са значително по-малки. По-специално, те нямат този огромен капак на двигателя. Защо тировете в САЩ са толкова различни и какво има в голямата "кутия" зад кабината?

Основната причина американските камиони да са толкова дълги се дължи на една проста дума: "пътища". И не става въпрос за категории "по-добри или по-лоши", а за това, че с малки изключения, в САЩ те не са като тези в Европа.

В Съединените щати много магистрали са построени без тесни завои и тесни участъци. Това позволява използването на тирове с коренно различни характеристики от тези в Европа. Европейските пътища често са твърде извити и сложни, за да могат по тях да се движат камиони, произведени в САЩ.

В Европа се отчита както дължината на машината, така и тази на ремаркето. В САЩ законодателството е по-демократично и дължината не е ограничена по никакъв начин. И най-важното е, че се взема предвид само дължината на ремаркето или ремаркетата. Дължината на самата машина в САЩ не се регулира от никакви закони.

Това открива безпрецедентни възможности пред водачите на камиони да създават цели "дворци на колела". Мечтата на всеки шофьор на тир в САЩ е да си купи камион с жилищен модул, който е монтиран зад кабината.

И тъй като дължината на влекачите в САЩ не е ограничена, американците могат да вземат камиони с много дълга колесна база и да поставят на тях огромните платформи, които могат напълно да заменят малък апартамент.

Защо на тировете са поставени знаци, ограничаващи скоростта на движение

Разбира се, не всички шофьори избират такива камиони и не всеки може да си ги позволи. Въпреки това, при желание, те могат да го постигнат.

На пазара на употребявани автомобили подобна машина с жилищен модул започват от 100 хил. долара. Цената на нова машина е логично по-висока. Само за камиона в САЩ ще трябва да платите 120-350 хил. долара.

Изумително ВИДЕО: Камиони КАМАЗ преминават през бурна река

Модулът се купува и монтира отделно. Цените за тях са много различни в зависимост от размерите и оборудването. Средната цена е в диапазона 100-150 хил. долара. Вътре ще има всичко необходимо за живот: удобно място за спане, душ, тоалетна, кухня и всекидневна.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 



 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Охридски
    30.01.2022 18:00
    До тук добре та да видят онези от Русия какви превозни средства има във САЩ,но много лош вкус има този ''писател'' не изпуска какво могат Камазите знаем ако минат през ''препятствието'' цяла година ще седи на припек белким изсъхне......айде холан......????