Защо в китайски град шофьорите крият колите си във "вани": не е тунинг

  • 29.07.2019 10:00 /
  • 20779 /
  • 0
Защо в китайски град шофьорите крият колите си във "вани": не е тунинг

В китайския град Нанин се наблюдава необичайно явление. Почти всичките автомобили в населения пункт си имат импровизирани "вани", чието предназначение не е ясно на онези, които не живеят в града. Какво е това: следване на мода или някакво хитро приспособление за развлечение?

Не е тунинг и не е джакузи. 

Когато някой, който не живее в Нанин, пристигне в града и види автомобилите, той изпада в недоумение. Почти пред всяка кола шофьорът е поставил някакво подобие на огромен шал, ограждащ автомобила от всички страни.  

Някои веселяци дори се шегуват, че, видимо, собствениците на автомобилите са искали да направят джакузи на колите си. 

Модата ли там е такава, че всички тунинговат автомобилите си по този начин. 

Оказва се, че причината за въпросното "украшение" е доста по-прозаична.  

Хората по този начин спасяват колите си от гризачите, които ги изкарват извън строя. 

Нашествието на плъховете 

Плъховете са основният проблем на жителите на Нанин. Гризачите проникват под капаците на автомобилите и прегризват кабели и маркучи, изваждайки техниката от строя. Именно затова, а не заради красотата, собствениците на коли са измислили въпросните заграждения за возилата си, за да не могат плъховете да влязат в салона и под капака на автомобила.  

Трябва да се отбележи, че този способ за защита не е много ефективен. Естествено, той защитава, но не винаги. Ако плъхът е решил да проникне в колата, то дори и такова препятствие няма да му попречи.  

Затова дори и при употребата на самоделните огради, на сутринта шофьорите не могат да запалят колата си, защото в нея са прегризани всичките кабели. Жители на града много се надяват, че с проблема с плъховете, които чупят автомобилите, ще се заемат градските власти и ще могат да вземат мерки за неговото решаване. 

А до тогава, всеки ще защитава колата си както може. 

Искате да научавате най-интересното и най-новото от света на автомобилите? Харесва ви да четете съвети за вашата кола или да се наслаждавате на ретро кадри от автомобилната история? Тогава ни харесайте във Фейсбук! 

КОМЕНТИРАЙ