Започна продажбата на лимузината на Путин, цената е...

  • 23.08.2019 18:29 /
  • 7455 /
  • 0
Започна продажбата на лимузината на Путин, цената е...

С откриването на автосалон в Москва днес официално започна продажбата на първата от времената на бившия СССР луксозна кола, произведена в Русия.

Това е базова версия на личната протоколна кола на руския президент Владимир Путин.

Разработена в сътрудничество със западни конструктори, "Аурус" (Aurus) е с начална цена 18 милиона рубли (246 хиляди евро) за седана.

Пазарите, към които е насочена, са основно в Северна Африка и Близкия изток, но също така и Европа и Китай, разказва Ройтерс.

На церемонията министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров каза, че очаква такъв магазин да бъде открит в Китай някъде през 2020-2021 година.
 


Създателите и търговците в Русия разчитат тя да е достоен наследник на седана ЗИЛ, с който десетилетия наред пътуваха съветските вождове.

По официални данни руската държава е вложила в проекта над 12.4 милиарда рубли (почти 170 милиона евро) от 2013 г. насам.

Засега само се приемат поръчки, но няма планове за реални доставки до края на 2019 г.
 


Производството е на руския изследователски институт НАМИ в партньорство с автопроизводителя Sollers.

На фаза изпитания са миниван и SUV "Комендант", допълни министър Мантуров и изрази надежда премиерата им да е на автосалона в Москва догодина.

Хибрид и електрически "Аурус" би трябвало да се появят през 2024-2025 г. Ще има и седан с удължено купе и скъсена лимузина.
 

 

КОМЕНТИРАЙ