Загадка: Защо водещите колела на този Форд са изпилени наполовина? СНИМКИ

  • 26.10.2020 7:54 /
  • 226 /
  • 0
Загадка: Защо водещите колела на този Форд са изпилени наполовина? СНИМКИ

Да се обясни изпилването на задните джанти е възможно - колелото е блокирало и се е влачило... Но какво трябва да се случи, за да се изпилят предните джанти почти до дъно, при това на Форд с предно предаване? И главното, как той е продължавал да се движи? 

Понякога в интернет ние намираме подобни снимки и си задаваме въпроса - как това е могло да се случи? И сега пред нас стои Ford Fusion Hybrid с доста странна повреда на предните колела? Как е могло те да се изпилят по този начин? 

За да гръмнат гумите и да се изпили почти една втора от джантите, колата е трябвало да бъде влачена по асфалта доста повече от един километър. 

Според коментарите към снимките, този Fusion действително е бил теглен, като е бил закачен към кемпер. 

В ръководството към модела пише, че скоростната кутия е приспособена към подобни дърпания, но за целта е необходимо ръчката на скоростната кутия да бъде поставена в неутрална позиция. 

Седанът обаче е бил теглен с позиция на ръчката "Паркинг". Учудващо е, че шофьорът на кемпера не е спрял нито когато са се спукали гумите, нито, когато по време на пътуването се е чувало как джантите стържат по асфалта. 

Също така, сигурно, другите шофьори са се опитвали да привлекат вниманието му, но той просто е продължавал напред. 

На снимките се вижда, че са пострадали дори и спирачните дискове и долните щанги. Издраскана е и рамата. Не е изключено щети да има и по двигателя и трансмисията. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ