За първи път: Погледнете трафика през "очите" на автопилот на Tesla (ВИДЕО)

  • 28.09.2018 11:20 /
  • 5961 /
  • 0
За първи път: Погледнете трафика през "очите" на автопилот на Tesla (ВИДЕО)

Автопилотът на "Тесла" е просто и в същото време сложно нещо. Системата включва редица сензори и датчици, но разработчиците се опитват да я направят възможно най-близо до човешкото око, като използват конвенционални видеокамери и компютър.

Видеоклиповете демонстрира какво и как вижда автопилотът, преминавайки по улиците на Париж. Те се появиха в мрежата благодарение на ентусиасти, на които им се е удало да получат достъп до кода на Tesla. Един от тези хора, по фамилия Грийн, отбелязва: "Имайте предвид, че нашата визуализация не е това, което например разработчиците на Tesla могат да видят, ние самите не разбираме напълно цялото количество данни, които получава автоматичната система за управление".

Авторът на видеата дава разшифровка на обозначенията, които е успял да открие по метода на анализа и който може и да не са точни. "Зеленото поле долу е пространството за възможна маневра, надлъжните линии маркират лентите за движение (какво означават цветовете на тези ленти е неизвестно). Някои обекти имат триизмерни координати и информация за дълбочина." /auto.blitz.bg


 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ