За първи път от 43 г. насам измиха Plymouth PJ, произведен през 1935 година ВИДЕО

  • 01.02.2023 10:07 /
  • 4391 /
  • 0
За първи път от 43 г. насам измиха Plymouth PJ, произведен през 1935 година ВИДЕО

Седанът Plymouth PJ от 1935 г. е автомобил от Голямата депресия, с богата история, който е използван като кола за бюджетна икономика.

PJ е закаран в студиото за детайлинг на коли Ammo NYC за цялостно почистване и рестартиране на 87-годишния двигател с помощта на главния механик. По-късно този автомобил ще бъде обявен за продажба.

Според различни източници, седанът е бил най-големият евтин автомобил по онова време на пазара, който е изразходвал значително по-малко гориво от конкурентите си.

Повече от 350 000 бройки от Plymouth PJ са продадени, а една от тях се озовава в гараж през 1983 година.

Оттогава този Plymouth PJ от 1935 г. не е бил местен. Авторът на видеото изчислява, че колата не е била измивана и чистена по-дълго, отколкото е била съхранявана, т.е. 43 години.

Класическият предвоенен Плимут, разбира се, има плачевен вид. Новите му собственици искат да го върнат в работно състояние и след това да го продадат на купувач -ценител за цялостна реставрация.

За да се случи това, в Ammo NYC запретват ръкави и много внимателно почистват ръждясалата четиривратка отвътре и отвън.

Оказва се обаче, че това никак не е проста задача. Интериорът през годините се превърна в дом на други живи същества, което е довело до отвратителното състояние на тапицерията.

За щастие, шестцилиндровият двигател може да се върне към живот под ръководството на опитен механик.

КОМЕНТИРАЙ