За голямо семейство: най-добрите нови автомобили със седем места

  • 11.04.2024 8:14 /
  • 9464 /
  • 0
За голямо семейство: най-добрите нови автомобили със седем места

Големите семейства са изправени пред особени предизвикателства при избора на нов автомобил. Конвенционалните леки автомобили не винаги могат да поберат всички членове на семейството и техния багаж, така че родителите с много деца трябва да търсят по-просторни и практични опции.

За щастие на пазара има широка гама от автомобили, които могат да отговорят на нуждите на едно голямо семейство. Изданието Autocar разказа за най-добрите от тях.

Volvo XC90

Експертите смятат, че Volvo XC90 е най-добрият наличен седемместен автомобил. Фактът, че се продава добре в продължение на почти десет години, е свидетелство за неговата комбинация от пространство, практичност, комфорт и изтънченост.

Не могат да се отрекат ниските експлоатационни разходи, но най-голямата сила на Volvo XC90 е неговият просторен, добре обзаведен интериор.

Хюндай Санта Фе

Големият, подходящ за семейства корейски автомобил винаги е бил популярен сред автомобилните експерти. Въпреки добавянето на литиево-йонна батерия и електрически двигатели, кабината на Santa Fe за седем пътници остава просторна.

Колата се чувства доста гладка и спокойна по време на шофиране, но това е добре, защото все пак е седемместен SUV.

Dacia Jogger

Превозното средство има достатъчно място за седем възрастни, въпреки че третият ред е най-добре да оставите на деца при дълги пътувания. Като свалите или премахнете всички задни седалки, вие получавате 2094 литра товарен капацитет като на ван.

Jogger е удобен, изискан, има добър интериор и ще зарадва своите клиенти със съотношение цена-качество.

Фолксваген Мултиван

Най-голямото предимство на този автомобил е интериорът. Може лесно и без усилие да се адаптира към вашите нужди. Седем възрастни могат да седят широко раздалечени в истински комфорт, като всички задни седалки се плъзгат, накланят, сгъват и връщат.

Освен това Multivan е доста икономичен и екологичен, защото съчетава 1,4-литров бензинов двигател с електромотор с мощност 215 к.с.

Land Rover Defender 130

Високата цена на този автомобил е напълно оправдана, тъй като той може да побере 8 пътнически места. Това обаче не отнема от пространството, което можете да оставите за багажа си, тъй като разполагате с 400 литра.

В допълнение, Defender 130 е способен на невероятни скорости и остава много компетентен извън пътя.

Kia EV9

Това е голяма изцяло електрическа кола с многофункционален интериор. Външните задни седалки се сгъват и разгъват електрически. Автомобилът е оборудван с 99,8 kWh батерия. За модел със задно предаване с 200 к.с. Пробегът е 560 км.

Пежо 5008

Peugeot 5008 е стилен автомобил, който се управлява добре и използва много интелигентно вътрешното пространство. Има три отделни седалки на среден ред, които се плъзгат и сгъват независимо една от друга. Гамата от двигатели започва с 1,2-литров трицилиндров бензинов двигател и 1,5-литров четирицилиндров дизелов двигател, произвеждащ около 130 к.с.

Land Rover Discovery

Това е комфортен, функционален и удобен автомобил. Основното му предимство е, че можете да конфигурирате колата за произволен брой пътници, дори и дистанционно с помощта на специално приложение. Тази функция обаче не е стандартна за моделите с по-ниско оборудване.

Skoda Kodiaq

Kodiaq може да се обобщи с няколко думи: практичност, икономичност, управление и удобство. Има голям салон и багажник за кола на неговата цена и размери.

Гамата двигатели на Kodiaq е доста широка, предлагайки богат избор както от бензинови, така и от дизелови двигатели.

Мерцедес GLB

Това е просторна, удобна, добре оборудвана и привлекателна кола.

Моделната гама GLB се състои от пет нива на оборудване. Най-евтиният автомобил в гамата Sport е оборудван с 1,3-литров бензинов двигател с турбокомпресор и мощност 161 к.с.

 

КОМЕНТИРАЙ