Ярост на пътя: Страшен инцидент с разправа с куршуми, двама са виновни, но само единият е наказан ВИДЕО

  • 12.10.2022 15:05 /
  • 8100 /
  • 0
Ярост на пътя: Страшен инцидент с разправа с куршуми, двама са виновни, но само единият е наказан ВИДЕО

Шокираш инцидент със стрелба е бил заснет от камера на Tesla и с мобилен телефон. Спойлър - никой от участниците не е пострадал. 

Собственикът на Tesla Model S Крис Харклерод се е връщал у дома от летището в Хюстън в щата Тексас, около осем часа вечерта, когато забелязал зад себе си пикап Ford, чийто шофьор се държал доста агресивно.

На кадрите от задната камера на Теслата се вижда как пикапът ускорява, безразборно сменя лентите за движение и се движи на практика на сантиметри от бронята на електрическия автомобил. 

Харклерод по-късно е разказал на журналистите, че шофьорът на Ford-а се изравнил с него, отворил си прозореца и насочил към него пистолет. 

"В този момент аз ускорих и се опитах да му попреча да ме изпревари, за да не може да стреля по мен", разказва собственика на електромобила. 

Когато собственикът на Tesla-та се опитал да се качи на друг път, шофьорът на Форда го засякъл и го накарал да спре, изскочил от колата и няколко пъти стрелял по Model S. 

За щастие, шофьорът на Теслата не е пострадал, макар и един от куршумите да е попаднал в задното стъкло. 

Видеозаписът от TeslaCam е предаден на полицията за установяване на самоличността на заподозрения. В крайна сметка 32-годишният Джеймс Янг е бил арестуван и обвинен в нападение с употребата на огнестрелно оръжие при утежняващи обстоятелства. 

Аргументът на другата страна 

Оказало се, че жената на Янг по време на инцидента се е намирала в колата и също е снимала случващото се, от пътническата седалка на пикапа. На кадрите се вижда, че шофьорът на Теслата сам е хулиганствал и многократно е "проверявал" спирачките на Форда, преди да започне стрелбата.  

Адвокатът на Янг е предал материалите в съда и е настоял шофьорът на Теслата да бъде подведен под отговорност. Окръжният прокурор обаче е отклонил това искане, мотивирайки се по следния начин: 

"При никакви обстоятелства не се допуска решаването на пътен конфликт с помощта на огнестрелно оръжие. Въз основа на доказателствата, представени в прокуратурата, подсъдимият е с обвинение в нападение с употребата на огнестрелно оръжие при утежняващи обстоятелства за това, че той е стрелял по колата на потърпевшия. По този въпрос не може да има обвинение против втората страна". 

КОМЕНТИРАЙ