Xiaomi разкри интересни подробности за уникалния интериор на своя автомобил СНИМКИ

  • 08.02.2024 12:50 /
  • 2314 /
  • 0
Xiaomi разкри интересни подробности за уникалния интериор на своя автомобил СНИМКИ

Xiaomi Auto разказа за източника на вдъхновение за интериорния дизайн на автомобила Xiaomi SU7. Тя се основава на формата на дъга и ориентацията на интериора към човека, което опростява взаимодействието на хората с автомобилните системи.

Специалистите на компанията са установили, че в арковидната форма е по-лесно да се интегрира функционалността на автомобила. Това гарантира, че всичко ще се намира на удобни места за пътуващите.

В допълнение, този вид форма прави пространството около намиращите се в автомобила по-просторно - става въпрос за психологическо пространство.

Дори панелите на вратите е приложен принципът на вътрешната дъга, което съответства на най-удобната позиция за ръцете на хората. И това позволява на пътниците да се чувстват обгрижени, а кабината се превръща в психологическо убежище.

По-бърз от Porsche Taycan и пробег от 800 км: Ето го първия електромобил на Xiaomi ВИДЕО

Xiaomi също така е разработила приборно табло с вградени в него въздуховоди. Изглежда безтегловно и засилва усещането за простор.

Между другото, Xiaomi Auto вярва, че аналоговите бутони (обикновените бутони) са най-естественият начин за взаимодействие на хората с механизмите, което позволява да се почувства емоционална връзка между хората и колата.

Показаха на ВИДЕО как работи автопилотът в електромобила Xiaomi SU7 ВИДЕО

След много изследвания Xiaomi Mi определя четири функции, които трябва да се управляват само с бутони: температура, ниво на въздушния поток, електрическия спойлер и въздушно окачване.

Разбира се, има и пети бутон – “Старт-Стоп”. Именно неговото натискане маркира началото и края на взаимодействието на водача с автомобила. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ