Възраждат руската "Волга" с три модела наведнъж СНИМКИ

  • 22.05.2024 9:04 /
  • 6400 /
  • 0
Възраждат руската "Волга" с три модела наведнъж СНИМКИ

В Русия бяха представени наведнъж три Волги. Автомобилите бяха показани в рамките на изложението „Цифрова индустрия на индустриална Русия“, където бяха инспектирани от министър-председателя Михаил Мишустин, пише Факти бг.

На първия етап гамата на възкръсналата Волга ще включва три модела: седанът Volga C40, който се позиционира в D-клас и кросоувърите Volga K30 (С-клас) и Volga K40 D-клас. Но не си мислете, че руснаците са проектирали тези автомобили.

По подобие на Москвич, новите Волги, както изглежда, са леко преработени автомобили на китайската марка Changan.

Производството на новите Волги ще започне до края на годината. И трите автомобила са оборудвани с бензинов двигател с мощност 188 конски сили и 300 Нм въртящ момент. Той е съчетан със седемстепенна автоматична скоростна кутия.

С такава комбинация от 1.5-литров двигател и автоматична трансмисия е оборудван Changan Raeton Plus, който по-рано беше сочен като възможен „донор“ на съвременната Волга. Вероятно е взет като основа за седана C40. Съдейки по снимките, кросоувърите на K30 и K40 са копия на Oshan X5 Plus и Uni-Z на същия производител Changan.

Все още обаче няма официална информация за партньора, който помага за възраждането на съветската марка. Както и да е, автомобилите впечатляват с оригинален дизайн на радиаторната решетка с вертикални ламели и емблемата на GAZ в центъра.

Оборудването включва „умни“ асистенти за водача, а мултимедийната система е допълнена с руски стрийминг услуги.

Мишустин обаче беше недоволен от „русификацията“ на новите продукти, забелязвайки китайския волан. „Бих искал воланът да е руски. Не е толкова трудно, колкото локализирането на кутията и всички други елементи“, каза министър-председателят по време на представянето на моделите.

Производството на автомобили Волга ще започне през 2024 година в завода на GAZ Group в Нижни Новгород, където преди това се произвеждаше Volkswagen. От 2025-а ще започне сглобяването на пълен цикъл.

Според Autopotok те планират да продават автомобили в бившите шоуруми на Skoda. За първи път се заговори за възкресяването на съветската марка през 2022 година. В същото време автомобилният завод подаде заявления за регистрация на търговските марки "Чайка" и "Волга-21".

КОМЕНТИРАЙ