Възраждат популярния всъдеход Mitsubishi Pajero, ето каква ще е визията

  • 27.06.2024 9:50 /
  • 4230 /
  • 0
Възраждат популярния всъдеход Mitsubishi Pajero, ето каква ще е визията

Публикувани са първите изображения на новото поколение Mitsubishi Pajero. Известният всъдеход се планира да бъде възроден, съобщава японското издание Best Car.

Тийзърите на Mitsubishi Pajero бяха показани на събитието Momentum 2030, което се проведе от северноамериканското подразделение на Mitsubishi Motors. На него можете да видите висок преден капак, вертикални задни колони на покрива и диодна оптика по цялата ширина на корпуса.

В момента няма твърде много информация за новото Mitsubishi Pajero. Очаква се моделът да дебютира през 2027 г. За разлика от по-малкия брат Mitsubishi Pajero Sport, той няма да бъде рамен.

Планира се да направят всъдехода по-скъп и по-луксозен - това ще бъде японският аналог на Range Rover. Дължината на колата ще бъде приблизително 4,9 м, широчината - 1,9 м, а височината - 1,85 м.

Официално показаха новия BMW X3, стана ясно какви са промените СНИМКИ

Според една от версиите новото Pajero ще бъде изградено върху удължена платформа на Mitsubishi Outlander. Plug-in хибридната система също ще бъде заимствана от този кросоувър.

Според друга версия всъдеходът ще се базира на платформата на новия Infiniti QX80, която е по-подходяща за голям премиум модел. В този случай Mitsubishi Pajero може да се предлага както в хибридна версия, така и с туин турбо бензинов V6 двигател с мощност от 400 конски сили.

Припомняме, че Mitsubishi Pajero се произвеждаше от 1981 до 2021 г. и бяха пуснати общо четири поколения на модела. Произведени са 3,3 милиона автомобила от модела. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ