VW с нов тийзър на второто поколение на Amarok

  • 29.03.2021 8:53 /
  • 1792 /
  • 0
VW с нов тийзър на второто поколение на Amarok

В свеж тийзър бе показан VW Amarok в конфигурацията с двойна кабина. Освен със задни врати пикапът се е сдобил още с релси на покрива и светодиодна лента. 

VW също е променил предната броня, правейки фаровете против мъгла по-видими, отколкото в предишния тийзър. Също така яркият Х-образен изцяло сребрист преден панел е получил по-упростен дизайн.  

Ако не беше платформата на Ranger, заимствана от "Синия овал", VW въобще можеше да се откаже от своя пикап в края на жизнения цикъл на предишното поколение.

Новият Amarok е тясно свързан със следващото поколение на Ranger, моделите споделят една обща платформа, силови агрегати и площадка за сглобяване, но германците обещават изцяло оригинален дизайн. 

Съобщава се, че VW Commercial Vehicles работи над двойник на Ranger Raptor (напомпана версия), като е възможно това да бъде Amarok R, за да може да се присъедини към мощните модификации на всъдеходите, като Tiguan, Arteon и Touareg. Ако това се случи, под капака на колата ще се озоват минимум 300 конски сили. 

Amarok от второ поколение ще влезе в серийно производство през 2022 година в завода на Ford в Силвърстоун в Южна Африка, където ще се сглобява и новия Ranger.

За да се подготви предприятието за сглобяването на пикапите, Ford в началото на миналия месец обяви планове да инвестира над милиард долара в своите производствени мощности в Южна Африка. 

Тези инвестиции са необходими, защото се планира Ranger и Amarok да бъдат изнасяни в над 100 страни по света. 

Очаква се, че новите Ranger и Amarok ще дебютират в средата на 2022 година. 

КОМЕНТИРАЙ