ВСУ показаха всъдеходните бъгита "Хищник", които вече действат на фронта СНИМКИ

  • 26.01.2024 11:50 /
  • 7268 /
  • 0
ВСУ показаха всъдеходните бъгита "Хищник", които вече действат на фронта СНИМКИ

Ентусиасти от Виница правят бъгита „Хищник” за украинските въоръжени сили, които се отличават с маневреност и висока проходимост дори при тежки офроуд условия. Те могат да се използват за доставка на товари, евакуация на ранени войници от фронтовата линия, както и за транспортиране или като мобилна огнева точка.

"Хищник" е построен на базата на ВАЗ-2121/2131 и има доста компактни размери. Благодарение на двигателя с мощност 65 к.с. с обща маса от 700 км, той може да развие скорост до 110 км/ч.

Бъгито е оборудвано с купол, на който може да се инсталира 12,7 мм картечница M-2 Browning, автоматичен гранатомет АГС-17/КБА-119 или MK-19. Ако е необходимо, майсторите могат да изработят версия с увеличено товарно отделение, което позволява стационарно поставяне на 82 мм или 60 мм минохвъргачка.

Показаха иновативен дом на колела, пространството е като на апартамент ВИДЕО

„Хищникът показа отлични показатели в зоната на бойните действия по отношение на маневреност, проходимост, огнева поддръжка, доставка на товари и евакуация на ранени, а редовното му усъвършенстване отговаря на нуждите на бойците в зависимост от нивото на сложност на изпълняваните задачи", казва военният наблюдателят от групата "Информационна съпротива" Александър Коваленко, цитиран от украинските издания.

Той отбелязва, че това бъги е незаменима единица по линията на сблъсъците. Наскоро той претърпява редица подобрения, които подсилват надеждността. Сред тях: подобряване на ергономията, инсталиране на газовомаслени амортисьори от Outlander и укрепване на предния мост.

LG показа своя автомобил, интериорът ще ви зашемети ВИДЕО

„Към днешна дата производството на бъгито "Хищник" е доведено до ниво от 1 машина на ден, а през годината от началото на производството на тези превозни средства около сто бъгита вече са прехвърлени в подразделенията. Но това количество не е достатъчно, за да покрие всички входящи заявки и нужди“, казва още Коваленко. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ