Всичките модели на Tesla участваха в S3XY драг състезание ВИДЕО

  • 25.07.2023 7:17 /
  • 1522 /
  • 0
Всичките модели на Tesla участваха в S3XY драг състезание ВИДЕО

Блогъри организираха драг битка между всички модели електромобили на Tesla в надпреварата S3XY. Каналът Carwow е специализиран в драг състезания с участието на най-различни коли, но напоследък авторите започнаха да организират състезания, в които участват автомобили само от една марка.

В конкурса за монобрандове един от най-интересните епизоди бе сблъсъкът между четири електромобила на Tesla - седанът Model 3, лифтбекът Model S, както и кросоувърите Model Y и Model X.

При което двата последни модела участваха в състезанието с топ версиите си Plaid. Това предполага три електромотора, които заедно осигуряват 1020 конски сили и 1420 Нм въртящ момент.

Параметрите и на двата електромобила са еднакви, но седанът тежи 2190 килограма, а кросоувърът тежи 2464 килограма.

По-младите модели - Tesla Model 3 и Tesla Model Y - имат по-скромен арсенал, тъй като са представени от версии Performance.

Това означава двумоторен задвижващ агрегат с  мощност от 527 конски сили и 660 Нм. Основната разлика отново е в теглото, тъй като седанът тежи 1844 килограма, а кросоувърът тегли 1997 килограма.

Състезанието се проведе по стандартната програма на Carwow, която даде възможност за визуално сравняване на всички производствени модели на Tesla до момента.

За максималната чистота на експеримента не достигна само абсолютното равенство в модификациите, но дори и без това състезанието се оказа доста зрелищно. 

 

КОМЕНТИРАЙ