Всички фенове на всъдехода Sherp са във възторг

  • 04.08.2022 8:44 /
  • 10990 /
  • 1
Всички фенове на всъдехода Sherp са във възторг

Руската компания "Шерп", известна със своите всъдеходи и машини за преминаване на сняг и блата, смени своето име. Новитге машини производителят ще пуска на пазара под марката "Архант".

Заедно с ребрандирането бе анонсиран и първият модел, получил открита каросерия и турбиниран мотор с работен обем от 1 литър и мощност 85 конски сили. 

Пълноценната премиера на новия всъдеход ще се състои през август в рамките на форума "Армия 2022". 

"Ще изкараме на пазара новата марка "Архант", под която ще пускаме уникални всъдеходи. Тоест, всъдеходи, в основите на които е залегнал прототипът, изобретен в Санкт Петербург от Алексей Гарагашян, създал култовата машина Sherp. Така те ще получат нов живот", се казва в изявление на компанията. 

От него става ясно, че Архант скоро ще има цяла моделна гама, състояща се както от вече известните машини, така и от изцяло нови.

Sherp выпустит новый вездеход

Новият Архонтг ще бъде по-лек от сегашния Шерп, но ще изгуби от комфорта си, ако не бъде дооборудван при покупката. Това ще позволи цената му да падне до 5 милионна рубли. В момента Шерп струва 10 милиона рубли. 

Каросерията на новата машина ще бъде произведена от пластмаса, а не от алуминий. Двигателят ще е бензинов с мощност 85 конски сили, но на коя фирма, не се уточнява. Двигателят ще работи в комбинация с вариатор. Теглото на машината се очаква да бъде около 1.6 тона, а товароподемността - 1 тон. 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • ГРАД КОЗЛОДУЙ
    05.08.2022 5:27
    браво